12/04/2020 12/04/2020 Για την Ανάσταση του Λαζάρου, τις αδελφές του Μάρθα και Μαρία που είχαν βαθιά πίστη μέσα τους για τον Κύριο, αλλά και την είσοδό του, στα Ιεροσόλυμα και τους συμβολισμούς που απορρέουν από αυτή, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη τράπεζα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.   “Ο Κύριος ήταν ο κυρίαρχος,...
12 Απριλίου, 2020 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 16:00

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μιλά την Κυριακή των Βαϊων στην τράπεζα

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μιλά  την Κυριακή των Βαϊων στην τράπεζα

Για την Ανάσταση του Λαζάρου, τις αδελφές του Μάρθα και Μαρία που είχαν βαθιά πίστη μέσα τους για τον Κύριο, αλλά και την είσοδό του, στα Ιεροσόλυμα και τους συμβολισμούς που απορρέουν από αυτή, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη τράπεζα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.  

“Ο Κύριος ήταν ο κυρίαρχος, ήταν ο Παντοκράτωρ και στα έλλογα και στα άλογα. Και στην έλλογον και στην άλογον κτίσιν. Αυτός ήταν ο οποίος κυριαρχούσε κι ο οποίος κυβερνούσε. Κι όντως έτσι ήταν, κι όταν είπε σ’ αυτούς που τους ερώτησαν με τρόπο ελεκτικό «κύριος χρείαν αυτού έχει». Και βλέπετε υπακοή που έκαναν οι απόστολοι, όπως τους είπε έκαναν. Τότε έφεραν τον όνο για να καθίσει και δόξαζαν όλοι, οι πάντες, κι αυτό το θαύμα το οποίο ήταν εκεί στην Ιερουσαλήμ, ότι τα νήπια, τα βρέφη εφώναζαν «ωσαννά εν τοις υψίστης, ευλογημένος ο ερχόμενος” ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων