13/05/2023 13/05/2023 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ παρευρέθηκε και ομίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των οκτώ τευχών του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου, «Φωτεινή Πορεία», που έλαβε χώρα στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Δήμαρχος Λευκονοίκου, Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη.  Στην αρχή της ομιλίας του...
13 Μαΐου, 2023 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 16:29

Ο Γέροντας Εφραίμ στην παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου «Φωτεινή Πορεία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ στην παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου «Φωτεινή Πορεία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ παρευρέθηκε και ομίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των οκτώ τευχών του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου, «Φωτεινή Πορεία», που έλαβε χώρα στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Δήμαρχος Λευκονοίκου, Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός είπε: «Ερχόμαστε να παρουσιάσουμε κατά επιθυμία της κυρίας Δημάρχου το περιοδικό “Φωτεινή Πορεία”».

«Προτού έρθω στην Κύπρο, από τη μια χάρηκα και από την άλλη στεναχωρήθηκα. Θα μου πείτε “γιατί;’. Σύγκρινα την ποιότητα του περιοδικού αυτού με την σημερινή πραγματικότητα στα θέματα εκπαιδεύσεως και λυπήθηκα, γιατί δυστυχώς σήμερα τα παιδιά μας, που τα συναντούμε και εμείς στο Άγιο Όρος, έρχονται και μας εξομολογούνται «ξέρεις την τάδε αμαρτία δεν μπορούσα να την πω στον τάδε πνευματικό γιατί τον βλέπω συχνά και ντρέπομαι». Και βλέπουμε με τι ύλη τροφοδοτούνται τα παιδιά μας.».

Σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου τόνισε: «Δίπλα στο σχολείο είναι η Εκκλησία και δίπλα από την Εκκλησία είναι το σχολείο. Και ο άγιος Κοσμάς έλεγε “πριν να χτίσετε εκκλησιά, να χτίσετε σχολείο”. Πώς μπορεί ένας καλόγερός αγιορείτης να λέει αυτό; Και όμως είχε πολύ δίκιο, διότι μέσα στο σχολείο θα μορφωθεί το παιδί και θα προετοιμαστεί για να υποδεχτεί το Φως».

Μετά την πνευματική ομιλία του, ο Γέροντας Εφραίμ τίμησε τους ομιλητές με μία εικόνα της Παναγίας, όπως και τον χορηγό της εκδήλωσης Μιχάλη Ανδρέου, ιδιοκτήτη των εστιατορίων Mcdonalds, και την κόρη του, κ. Κατερίνα Ανδρέου.

Η “Φωτεινή Πορεία“, αποτελεί μια έκδοση της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 2023.
Τους οκτώ τόμους του περιοδικού πρόσφερε η σύζυγος του φιλολόγου από τη Γιαλούσα, Γεώργιου Χατζηγεωργίου, κ. Χρυστάλλα Χατζηγεωργίου, με καταγωγή από το Λευκόνοικο, το 2018, όταν τιμήθηκαν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες από τον Γέροντα Εφραίμ.

“Ευγνωμονούμε ως Σύνδεσμος Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής- Γυμνασίου Λευκονοίκου, τον Γέροντα Εφραίμ και τους Επιμελητές της έκδοσης, τους Πανεπιστημιακούς Θεοδόση Πυλαρινό και Κυριάκο Ιωάννου, για την προσφορά τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αγαπημένο μας καθηγητή κ. Γιάννη Λάμπρου.

Εκ μέρους της Προέδρου κ. Καλλιόπης Καμιντζή- Σώζου, και των υπόλοιπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής, ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τον Δρα Κυπριανό Λούη που εκπροσώπησε τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και την οικογένεια του μ. καθηγητή μας, Γεώργιου Χατζηγεωργίου, τη Δήμαρχο Ακανθούς, Ελένη Χατζημιχαήλ, τη Μάρω Εξηντάρη- Μήτσα, την Ειρήνη Παρασκευά- Ροδοσθένους, την Αρετή Κάππα, μεγάλη έκπληξη, τον πιανίστα Μάριο Ιωάννου, τον λαϊκό ποιητή Θεόδωρο Καραγιάννη, την Σόνια Μάρκου- Μορφή.

Ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους και όλες, τους/ τις αποφοίτους του Γυμνασίου Λευκονοίκου αλλά και πολλούς φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους!”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής- Γυμνασίου Λευκονοίκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων