13/12/2019 13/12/2019 Στον μακαριστό γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας αναφέρθηκε σε πρόσφατη ομιλία του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Ο Γέροντα Εφραίμ αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα που είχε από τον μακαριστό γέροντα, τον οποίο γνώρισε όταν ακόμα ήταν λαϊκός. “Ο ίδιος δεν γνώριζε μουσικά,  αλλά θυμάμαι πόσο σε σαγήνευε το ψάλσιμό του. Πόσο σε...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:17

“Ο Γέροντας Εφραίμ στο θυσιαστήριο έλαμπε ολόκληρος”

Διαδώστε:
“Ο Γέροντας Εφραίμ στο θυσιαστήριο έλαμπε ολόκληρος”

Στον μακαριστό γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας αναφέρθηκε σε πρόσφατη ομιλία του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Ο Γέροντα Εφραίμ αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα που είχε από τον μακαριστό γέροντα, τον οποίο γνώρισε όταν ακόμα ήταν λαϊκός.

“Ο ίδιος δεν γνώριζε μουσικά,  αλλά θυμάμαι πόσο σε σαγήνευε το ψάλσιμό του. Πόσο σε σαγήνευε η αφοσίωση του στο θυσιαστήριο. Δεν ήταν ο άνθρωπος αυτός  που τον έβλεπες με τα ράσα έξω, όταν βρισκόταν στο θυσιαστήριο. Έλαμπε ολόκληρος. Και αυτό γιατί είχε την καθαρότητα, την ευλάβεια, είχε τον πνευματικό αγώνα επί μονίμου βάσεως” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακούστε την ομιλία:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων