27/02/2022 27/02/2022 Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ διηγείται τον τρόπο με τον οποίο έγινε η γνωριμία του με τον χαρισματούχο αγιορείτη παπα-Εφραίμ κατά την φοιτητική του ηλικία. Η γνωριμία αυτή εξελίχθηκε σε μία βαθειά πνευματική σχέση, όχι μόνον με τον ίδιο, αλλά και με όλους τους πατέρες της αδελφότητας της Ιεράς Μονής. Σήμερα, 27 Φεβρουαρίου,...
27 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2022 - 19:51

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη (BINTEO)

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη (BINTEO)

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ διηγείται τον τρόπο με τον οποίο έγινε η γνωριμία του με τον χαρισματούχο αγιορείτη παπα-Εφραίμ κατά την φοιτητική του ηλικία. Η γνωριμία αυτή εξελίχθηκε σε μία βαθειά πνευματική σχέση, όχι μόνον με τον ίδιο, αλλά και με όλους τους πατέρες της αδελφότητας της Ιεράς Μονής.

Σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας τιμάει για δεύτερη φορά τη μνήμη του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μετά την Αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαρτίου 2020.

Η Αγιοκατάταξη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου είχε προαναγγελθεί δια στόματος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος στις 20 Οκτωβρίου το 2019.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο αρχείου:

 

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων