07/05/2021 07/05/2021 Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κυκλοφορεί το βιβλίο του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού με τίτλο: Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, Βίος-Διδασκαλία – “Η Δεκάφωνος σάλπιγξ” (1898-1959). Στην παρουσίαση της έκδοσης μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής: Ο Γέροντας μας έλεγε ότι σε όποιον προσεύχεται αληθινά αποκαλύπτεται η αίσθηση της αγάπης προς τον πλησίον και...
07 Μαΐου, 2021 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 12:14

Ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχάστης – «Η Δεκάφωνος Σάλπιγξ» (1898-1959)

Διαδώστε:
Ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχάστης – «Η Δεκάφωνος Σάλπιγξ» (1898-1959)

Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κυκλοφορεί το βιβλίο του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού με τίτλο: Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, Βίος-Διδασκαλία – “Η Δεκάφωνος σάλπιγξ” (1898-1959).

Στην παρουσίαση της έκδοσης μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:

Ο Γέροντας μας έλεγε ότι σε όποιον προσεύχεται αληθινά αποκαλύπτεται η αίσθηση της αγάπης προς τον πλησίον και πιο συγκεκριμένα, «όταν η Χάρις ενεργήσει στην ψυχή του ευχόμενου, τότε τον πλημμυρίζει η αγάπη του Θεού, ώστε να μην μπορεί άλλο να αντέξει αυτό που αισθάνεται. Στην συνέχεια, στρέφεται η αγάπη αυτή προς τον κόσμο και τον άνθρωπο, τον οποίο αγαπά τόσο, ώστε θέλει να πάρει επάνω του όλο τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία για να απαλλαγούν οι άλλοι· συμπάσχει σε κάθε θλίψη και δυσκολία, θλίβεται ακόμα και γι’ αυτά τα άλογα ζώα και κλαίει, όταν σκεφθεί ότι πάσχουν! Αυτά είναι χαρακτηριστικά της αγάπης, που τα προκαλεί και τα δραστηριοποιεί η προσευχή. Γι’ αυτό και όσοι πρόκοψαν στην προσευχή δεν παύουν να εύχονται υπέρ του κόσμου. Σε αυτούς ανήκει ακόμα και η παράταση της ζωής του -όσο και αν αυτό φαίνεται παράδοξο και τολμηρό- και να ξέρετε ότι, αν αυτοί εκλείψουν, τότε θα έρθει το τέλος αυτού του κόσμου».

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες

Η έκδοση είναι επίσης διαθέσιμη στο iTunes και στο amazon.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων