31/03/2022 31/03/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, κατά την οποία ο άγιος Καθηγούμενος της, Γέρων Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, άγει τα σεπτά του ονομαστήρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μονής, το προηγούμενο απόγευμα είχε τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας. Μετά δε...
31 Μαρτίου, 2022 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 15:05

Ο ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος γιόρτασε τα ονομαστήριά του

Διαδώστε:
Ο ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος γιόρτασε τα ονομαστήριά του

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, κατά την οποία ο άγιος Καθηγούμενος της, Γέρων Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, άγει τα σεπτά του ονομαστήρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μονής, το προηγούμενο απόγευμα είχε τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας. Μετά δε το Μεγάλο Απόδειπνο ετελέσθη η Ρασοευχή του αδελφού Θεοδώρου, μετονομασθέντος σε Συμεών Μοναχό, τιμώντας έναν εκ των πρώτων Κτιτόρων της Μονής, τον Συμεών τον «Ηγιασμένο», ο οποίος ασκήθηκε περί τον 11ον αιώνα και άφησε μνήμη αγίου ανδρός.

 

Ακολούθησε Τράπεζα και το ειθισμένον κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο άγιος Καθηγούμενος με λόγους πατρικούς και πνευματικούς αναφέρθηκε στον βίο του εορταζομένου Αγίου Αλεξίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Εσπερινός μετά Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής μας, Γέροντος Αλεξίου, πλαισιωμένου υπό του αγίου Καθηγουμένου της Μονής Παντοκράτορος, Γέροντος Γαβριήλ, και υπό πλειάδος ιερέων.

Ακολούθησε Πανηγυρική Τράπεζα και κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Γέροντας Αλέξιος ευχαρίστησε άπαντες τους παρευρισκομένους για τον κόπο τους να έλθουν στον παρόντα εορτασμό, παροτρύνοντας τους σε έντονη και έμπονη προσευχή για την κατάπαυση του αδελφοκτόνου πολέμου, που μαίνεται στην Ουκρανία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων