15/04/2019 15/04/2019    Με θέμα «τα κλειδιά της μετανοίας» έλαβε χώρα ψυχωφέλιμη ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Ελισσαίο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χανίων. Αναλυτικότερα, την Κυριακή Ε’ Νηστειών 14 Απριλίου πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πνευματική ομιλία του Γέροντος Ελισσαίου, τον οποίο προλόγισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς...
15 Απριλίου, 2019 - 22:49

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισσαίος στα Χανιά

Διαδώστε:
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισσαίος στα Χανιά
   Με θέμα «τα κλειδιά της μετανοίας» έλαβε χώρα ψυχωφέλιμη ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Ελισσαίο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χανίων. Αναλυτικότερα, την Κυριακή Ε’ Νηστειών 14 Απριλίου πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πνευματική ομιλία του Γέροντος Ελισσαίου, τον οποίο προλόγισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, και ο οποίος μίλησε για την δύναμη που έχει η μετάνοια στη ζωή του Χριστιανού, ενώ πρότυπο πραγματικής μετανοίας υπήρξε η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Η μετάνοια οδηγεί σε φωτισμό τους Χριστιανούς τόνισε ο Γέροντας Ελλισαίος.” Με ευχαριστήριους λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Γέροντα Ελισσαίο και την ευλογημένη συνοδεία του για την ανάλυση της μετανοίας και ταπείνωσης. Πριν το τέλος οι καλλικέλαδοι Πατέρες της Μονής Σίμωνος Πέτρας έψαλλαν κάποια όμορφα τροπάρια. Δείτε το βίντεο με την ομιλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων