13/09/2019 13/09/2019 Κατά την 12ην-13ην Σεπτέμβριου 2019 (31 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο), το Άγιον Ορος και ιδιαιτέρως η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τιμούν και εορτάζουν την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, αφού, ως γνωστόν, εις την ιστορικήν, αγιορείτικη Ιερά Μονή ευρίσκεται αποθησαυρισμένη η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας. Χθες βράδυ το απόγευμα...
13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2019 - 9:57

Ο Μέγας Εσπερινός για την Τιμία Ζώνη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (βίντεο)

Διαδώστε:
Ο Μέγας Εσπερινός για την Τιμία Ζώνη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (βίντεο)

Κατά την 12ην-13ην Σεπτέμβριου 2019 (31 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο), το Άγιον Ορος και ιδιαιτέρως η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τιμούν και εορτάζουν την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, αφού, ως γνωστόν, εις την ιστορικήν, αγιορείτικη Ιερά Μονή ευρίσκεται αποθησαυρισμένη η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας.

Χθες βράδυ το απόγευμα ετελέσθη η Ακολουθία του Εσπερινού , κατά τη διάρκεια της οποίας εξήλθε τιμητικά και τέθηκε προς προσκυνήσιν η Τιμία Ζώνη.

Στη συνέχεια, αφού  παρατέθηκε η πανηγυρική Τράπεζα και έπειτα στις 7.30 άρχισε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας κύριος Γεώργιος (εκ του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων