01/09/2020 01/09/2020 Tην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Κανάγκας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Θεοδόσιος το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος. Την Κυριακή λειτούργησε στο Καθολικό της Μονής. Την ώρα της λειτουργίας ανέπεμψε δέηση υπέρ υγείας ενώπιον του Θεομητορικού σεβάσματος της Αγίας Ζώνης. Υπενθυμίζεται ότι καθόλη της διάρκεια...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 18:01

Ο Μητρ. Κανάγκας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Κανάγκας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Tην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Κανάγκας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Θεοδόσιος το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος.

Την Κυριακή λειτούργησε στο Καθολικό της Μονής. Την ώρα της λειτουργίας ανέπεμψε δέηση υπέρ υγείας ενώπιον του Θεομητορικού σεβάσματος της Αγίας Ζώνης. Υπενθυμίζεται ότι καθόλη της διάρκεια της πανδημίας η Βατοπαιδινή Αδελφότητα υπό την πνευματική και ποιμαντική καθοδήγηση του Γέροντος Εφραίμ εύχεται και προσεύχεται καθημερινώς προς την Έφορο της Μονής και του Αγιώνυμου Όρους την Κυρία Θεοτόκο.

Κατά την ομιλία του στην Τράπεζα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σημαντικό ιεραποστολικό έργο και την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρική και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Μονή και τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ για την πνευματική και υλική βοήθεια που προσφέρουν προς την Μητρόπολη Κανάγκας.
Εν συνεχεία, τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων