30/08/2023 31/08/2023 Την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού εόρτασε την 16η Αυγούστου 2023 με το παλαιό ημερολόγιο το Άγιον Όρος, εκ μεταθέσεως, καθώς ο Όσιος Ιωσήφ κοιμήθηκε οσιακώς την 15η Αυγούστου, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και...
30 Αυγούστου, 2023 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 1:31

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού εόρτασε την 16η Αυγούστου 2023 με το παλαιό ημερολόγιο το Άγιον Όρος, εκ μεταθέσεως, καθώς ο Όσιος Ιωσήφ κοιμήθηκε οσιακώς την 15η Αυγούστου, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε εκφραστής και συνεχιστής της πατερικής και ησυχαστικής παράδοσης στο Άγιον Όρος.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ευλογία και ευθύνη για την Βατοπαιδινή Αδελφότητα, η οποία έλκει την πνευματική καταγωγή της από τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, μαθητής του οποίου υπήρξε ο μακαριστός γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός. Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος έκανε ιδιαίτερο λόγο για τα τρία πράγματα που αγάπησε και καλλιέργησε στη ζωή του ο Όσιος, την ησυχία, την υπακοή και την ευχή, στα οποία καλείται ο μοναχός, αλλά και κάθε πιστός να εντρυφήσει εάν επιθυμεί να μιμηθεί τον Όσιο. Ησυχία ήταν η ατμόσφαιρα, η υπακοή ήταν η οδός, ο τρόπος και η ευχή ήταν το αποτέλεσμα της υπακοής, που συνεργούσε στη μέθεξη του Θεού Τέλος ο Γέρων Γεράσιμος ο Αγιοπαυλίτης αναφέρθηκε στην μεγάλη ελεημοσύνη που χαρακτήριζε τον βίο του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή (ΒΙΝΤΕΟ)

64 χρόνια από την κοίμηση του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή

Η μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στην γενέτειρά του

(Πηγή: vatopedi.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων