28/08/2021 28/08/2021 Το Άγιον Όρος, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, τιμά και πανηγυρίζει την Κοίμηση και Μετάσταση στους ουρανούς της Θεοτόκου. Σε κάθε Κελί, Καλύβη, Σκήτη και Μονή, οι Μοναχοί υμνούν την Κυρία, Έφορο και Ηγουμένη του Άθωνος, την Μητέρα του Θεού, των Μοναχών αλλά και των ανθρώπων. Όλη τη νύχτα, ως λαμπάδες καιόμενες οι Μοναχοί αναπέμπουν...
28 Αυγούστου, 2021 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2021 - 22:26

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Το Άγιον Όρος, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, τιμά και πανηγυρίζει την Κοίμηση και Μετάσταση στους ουρανούς της Θεοτόκου. Σε κάθε Κελί, Καλύβη, Σκήτη και Μονή, οι Μοναχοί υμνούν την Κυρία, Έφορο και Ηγουμένη του Άθωνος, την Μητέρα του Θεού, των Μοναχών αλλά και των ανθρώπων. Όλη τη νύχτα, ως λαμπάδες καιόμενες οι Μοναχοί αναπέμπουν προσευχές και δεήσεις υπέρ της του κόσμου σωτηρίας. Στην Ιερά, Βασιλική, Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή του Ξενοφώντος, κατόπιν προσκλήσεως του αγίου Καθηγουμένου αυτής κ. Αλεξίου και κανονική αδεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, της πανηγύρεως, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία επί τη αφίξη του Μητροπολίτου, προσφώνηση του αγίου Καθηγουμένου και αντιφώνηση από τον Σεβασμιώτατο.

Το απόγευμα ξεκίνησε ο Εσπερινός της εορτής, ακολούθησε ολονύκτιος αγρυπνία και με την Θεία Λειτουργία, που τελείωσε το πρωί, ολοκληρώθηκε η εορτή.

Στην εόρτιο τράπεζα ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα υπερύμνητο και δεδοξασμένο πρόσωπο της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, το οποίο πάσαι αι γενεαί, από της Μεταστάσεώς της έως σήμερα και έως του αιώνος, τιμούν, μεγαλύνουν, ικετεύουν και έχουν ως αποκούμπι, ως την μητέρα, που ακούει κάθε παιδί και κάθε αίτημα.

Αν για κάθε Χριστιανό, είπε ο Σεβασμιώτατος, η Παναγία είναι η Μητέρα, για τον Μοναχό είναι ακόμα παραπάνω, είναι η τροφός, η Γερόντισσα και η γέφυρα, που θα τους οδηγήσει από τη Γη στον Ουρανό.

ΠΗΓΗ: ΧΑΜπίτας

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η Σιμωνόπετρα αγρύπνησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων