01/03/2020 01/03/2020 Κατόπιν της κυριαρχικής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετέβη διά λόγους πνευματικούς και προσκυνηματικούς εις το Άγιον Όρος από 24ης έως 27ης μηνός Φεβρουαρίου. Ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Πρωτάτον και προσεκύνησε την θαυματουργό και περίπυστον...
01 Μαρτίου, 2020 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 22:57

Ο Μητροπολίτης Πατρών στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών στο Άγιον Όρος

Κατόπιν της κυριαρχικής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετέβη διά λόγους πνευματικούς και προσκυνηματικούς εις το Άγιον Όρος από 24ης έως 27ης μηνός Φεβρουαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Πρωτάτον και προσεκύνησε την θαυματουργό και περίπυστον εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν», προσευχηθείς υπέρ του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών και υπέρ πάσης ψυχής, ελέους παρά Θεού δεομένης.

 

 

 

 

Στην Ιερά Επιστασία υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο ο Πρωτεπιστάτης, Γέρων Συμεών Διονυσιάτης και είχαν επί αρκετή ώρα πνευματική συνομιλία.

 

 

 

 

 

Εν συνεχεία, επεσκέφθη την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου τον υπεδέχθη ο Γέροντας και Καθηγούμενος της Μονής, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Εφραίμ μετά της Αδελφότητος.

 

 

 

 

 

Στην Ιερά Μονή εφιλοξενήθη μετά της συνοδείας του και είχε την ευκαιρία να συμμετάσχη σε όλες τις ιερές Ακολουθίες των ημερών μετά της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής και να λειτουργήση, ως απλούς Ιερεύς τόσον εις το Καθολικόν, όσον και εις το Παρεκκλήσιον της Παναγίας της Παραμυθίας. Επίσης, ομίλησε πνευματικά πολλές φορές στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής, ως και δύο φορές κατά γενική σύναξη της Αδελφότητος διά θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος έχοντα σχέση με την αγιολογία, αλλά και το πνεύμα της χαρμολύπης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Επίσης ομίλησε στην σύναξη των εργαζομένων στην Ιερά Μονή και σε άλλες ευκαιρίες (φοιτητές κ.λ.π.) που εδόθησαν κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μονή Βατοπαιδίου.

 

 

 

 

Φεύγοντας ο Σεβασμιώτατος από το Άγιον Όρος ευχαρίστησε τους Αγιορείτας Πατέρας δι’ αυτό που είναι και δι’ ο,τι προσφέρουν στην Ορθόδοξο Εκκλησία και στον κόσμο γενικώς και ετόνισε ότι η Ιερά αποδημία εις Άγιον Όρος, οφελεί πνευματικώς άπαντας , τους Αρχιερείς, όλους τους Κληρικούς, αλλά και τους Λαικούς, αφού δίδεται η ευκαιρία πνευματικού αναβαπτισμού και πνευματικής ενισχύσεως.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενον Γέροντα Εφραίμ και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου διά την αγάπην και την ξενίαν ως και διά την προσφορά της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, την τε πνευματικήν και την κοινωνικήν, που διακτινίζεται με αγάπη και εκτός Αγίου Όρους, ενισχύοντας πνευματικώς τους ευσεβείς Χριστιανούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων