11/08/2020 11/08/2020 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μιλώντας στην Τράπεζα της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, κατά την εορτή του αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, απευθυνόμενος στους Πατέρες της Μονής και μιλώντας για τον βίο και τη δράση του αγίου Παντελεήμονος αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας των Αγίων στη ζωή του ανθρώπου, στο υπόδειγμα που Άγιοι...
11 Αυγούστου, 2020 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 19:07

Ο Μητροπολίτης Ταμασού μιλά για τον Άγιο Παντελεήμονα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού μιλά για τον Άγιο Παντελεήμονα

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μιλώντας στην Τράπεζα της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, κατά την εορτή του αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, απευθυνόμενος στους Πατέρες της Μονής και μιλώντας για τον βίο και τη δράση του αγίου Παντελεήμονος αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας των Αγίων στη ζωή του ανθρώπου, στο υπόδειγμα που Άγιοι αφήνουν με την μαρτυρία τους και το μαρτύριο τους προς τον άνθρωπο, καθώς με την επιλογή τους να πολεμήσουν τα πάθη και να καλλιεργήσουν τις αρετές αξιώθηκαν της αγιότητας, η οποία είναι ο σκοπός και προορισμός του ανθρώπου.

Η Αγιότητα βέβαια, όπως σημειώνει ο Πανιερώτατος, είναι υπόθεση βατή, έστω και αν φαντάζει καμιά φορά απόμακρη, γιατί έχει κόπο, πόνο και εγκοπή του θελήματος. Η πρόσκληση στην αγιότητα είναι η βάση πάνω στην οποία οι πιστοί χτίζουν την σχέση τους με τον Θεό και δια αυτής οδηγούνται στη θεραπεία και την αποκατάσταση της πνευματικής υγείας. Η αγιότητα αφορά όλους τους Χριστιανούς, καθώς Χριστιανός σημαίνει πορεία αγιότητας. Αγιότητα είναι η ολοκάρδια αποδοχή του θελήματος του Θεού καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής ζωής του ανθρώπου και αποκτάται δια των αρετών και της καλλιέργειας τους. Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στο τέλος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη για τον ποιμαντικό και θεολογικό λόγο που απηύθυνε προς τους Πατέρες προς οικοδομήν τους μιλώντας περί αγιότητας, για την οποία αγωνίζονται εντός της Εκκλησίας τόσοι οι κληρικοί και οι μοναχοί, όσοι και τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο με την ομιλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων