09/09/2021 09/09/2021 Επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ποντγκόριτσα πραγματοποίησε ο Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο οποίος βρέθηκε στο Μαυροβούνιο με αφορμή την ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιου. Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είναι η παλαιότερη εκκλησία στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Βρίσκεται στο λόφο Gorica («Gorica» στο Μαυροβούνιο σημαίνει μικρό...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 9:20

Ο ναός που συνδέει τη Ποντγκόριτσα με το Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Ο ναός που συνδέει τη Ποντγκόριτσα με το Άγιον Όρος

Επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ποντγκόριτσα πραγματοποίησε ο Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο οποίος βρέθηκε στο Μαυροβούνιο με αφορμή την ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιου.

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είναι η παλαιότερη εκκλησία στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Βρίσκεται στο λόφο Gorica («Gorica» στο Μαυροβούνιο σημαίνει μικρό λόφο και «pod-gorica» σημαίνει κυριολεκτικά κάτω από μικρό λόφο).

Κατά την άφιξή του τον Καθηγούμενο υποδέχθηκαν οι ιερείς του ναού μαζί με πιστούς οι οποίο συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα με το άκουσμα της έλευσης του Γέροντα.

«Σας ευχαριστώ πολύ, αγαπητοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, για αυτό το καλωσόρισμα. Πράγματι, αυτός ο ναός είναι απόδειξη της πολυετούς σύνδεσης μεταξύ της πόλης της Ποντγκόριτσα και της Μονή Χιλανδαρίου και μέσω αυτής της σύνδεσης με ολόκληρο το Άγιο Όρος”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο π. Μεθόδιος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην εξαιρετική σχέση που διακρίνει τους κληρικούς της περιοχής και τόνισε ότι αυτή η ενότητα θα πρέπει να παραμένει καθώς τη χρειάζεται και το Μαυροβούνιο. “Yπάρχει πραγματικά κάτι ιδιαίτερο εδώ που ξεχωρίζει τη Μητρόπολη, και αυτό είναι μια αίσθηση ενότητας μεταξύ των κληρικών. Και έτσι ήθελα να τονίσω, ότι έχω την αίσθηση ότι όταν έρχομαι εδώ σε σας, είναι σαν να έρχεστε σε ένα κοινόβιο του Αγίου Όρους όπου όλοι οι μοναχοί είναι σαν μια οικογένεια”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων