11/06/2021 11/06/2021 Εκκινεί η θητεία της Βατοπαιδινής Επιστασίας στο Περιβόλι της Παναγίας, με τη θητεία της απερχόμενης Λαυρεώτικης Επιστασίας να ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Ιουνίου. Νέος Πρωτεπιστάτης θα είναι ο Ιερομόναχος π. Γεώργιος Βατοπαιδινός εκ μέρους της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Η φετινή τετράδα της Ιεράς Επιστασίας περιλαμβάνει τις Ιερές Μονές Βατοπαιδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλλου και Σταυρονικήτα. Στην...
11 Ιουνίου, 2021 - 18:08
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 20:48

Ο π. Γεώργιος Βατοπαιδινός Νέος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Ο π. Γεώργιος Βατοπαιδινός Νέος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους

Εκκινεί η θητεία της Βατοπαιδινής Επιστασίας στο Περιβόλι της Παναγίας, με τη θητεία της απερχόμενης Λαυρεώτικης Επιστασίας να ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Ιουνίου. Νέος Πρωτεπιστάτης θα είναι ο Ιερομόναχος π. Γεώργιος Βατοπαιδινός εκ μέρους της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Η φετινή τετράδα της Ιεράς Επιστασίας περιλαμβάνει τις Ιερές Μονές Βατοπαιδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλλου και Σταυρονικήτα.

Στην τελετή της εγκατάστασης της νέας Επιστασίας που θα λάβει χώρα την Δευτέρα το πρωί στο Πρωτάτο, θα παραστούν ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης.

 

 

Μεταβαίνει στο Άγιο Όρος για την εγκατάσταση της Ιεράς Επιστασίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, θα μεταβεί στο Άγιο Όρος και στη Θεσσαλονίκη (12-16 Ιουνίου). Κατά την επίσκεψη του στο Περιβόλι της Παναγίας, θα παραστεί στην τελετή εγκατάστασης της νέας Ιεράς Επιστασίας της Αθωνικής πολιτείας και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα του Υφυπουργού περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων