14/03/2024 15/03/2024 Με τις πρέπουσες αγιορειτικές τιμές η παλαίφατη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τον εξοχότατο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Αποστολή, Άγιον Όρος: Βασίλης Χάδος  Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την Βατοπαιδινή Αδελφότητα σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη...
14 Μαρτίου, 2024 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 21:42

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με τις πρέπουσες αγιορειτικές τιμές η παλαίφατη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τον εξοχότατο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αποστολή, Άγιον Όρος: Βασίλης Χάδος

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την Βατοπαιδινή Αδελφότητα σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη στην πύλη της Μονής.

Ακολούθως μετέβησαν στο καθολικό της Μονής όπου αναπέμφθηκε δέηση, στο τέλος της οποίας ο Γέροντας Εφραιμ προσφώνησε τον κ. πρόεδρο. Ο Γέροντας Εφραίμ στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στις διαχρονικές ιστορικές σχέσεις της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου με την Κύπρο, και μάλιστα στην πρόσφατη ιστορία με το δώρο της Κύπρου στο Άγιον Όρος του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού αλλά και την παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου στην Κύπρο.

Ο Καθηγούμενος τη Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου προσέφερε στον κ. Χριστοδουλίδη αντίγραφο του Ευαγγελίου του Ιωάννου Κατακουζηνού.

Έπειτα κατευθύνθηκαν στο Συνοδικό της Μονής για το καθιερωμένο αγιορειτικό κέρασμα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αφίχθη σήμερα στον Άγιον Όρος στο λιμάνι της Δάφνης και ακολούθως μετέβη στην πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας τις Καρυές και συγκεκριμένα στο πάνσεπτο ναό του Πρωτάτου όπου εψάλη δοξολογία και ακολούθησε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο συνοδικό της Ιεράς Επιστασίας. Τον υποδέχθηκαν ο Πρωτεπιστάτης, Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, με τα μέλη της Ιερά Επιστασίας και οι Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών.

Τον κ. Χριστοδουλίδη συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Σταύρος Αυγουστίδης και ο Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρος, Αναστάσιος Μητσιάλης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στο Άγιον Όρος από σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Το ευχαριστώ στον Ελληνικό λαό από τη Θεσσαλονίκη
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην Αθωνική Πολιτεία (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων