14/12/2019 14/12/2019 Σε πρόσφατη ομιλία του, αμέσως μετά την αφιερωματική εκδήλωση “Μοναχός Ματθαίος Βατοπαιδινός (1774 – 1849) – 170 χρόνια από την κοίμηση του”, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, σε μία σύναξη με τους ψάλτες και τις χορωδίες που πήραν μέρος στην εσπερίδα στο Παλλάς, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά αυτά που πρέπει να διακρίνουν...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 10:28

“Ο Θεός θέλει το θυμίαμα, την ευωδία και την μουσική”

Διαδώστε:
“Ο Θεός θέλει το θυμίαμα, την ευωδία και την μουσική”

Σε πρόσφατη ομιλία του, αμέσως μετά την αφιερωματική εκδήλωση “Μοναχός Ματθαίος Βατοπαιδινός (1774 – 1849) – 170 χρόνια από την κοίμηση του”, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, σε μία σύναξη με τους ψάλτες και τις χορωδίες που πήραν μέρος στην εσπερίδα στο Παλλάς, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά αυτά που πρέπει να διακρίνουν τους ψάλτες και στο μεγαλείο της Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής.

Τόνισε μάλιστα ότι οι εσπερίδες αυτές εστιάζουν στην σπουδαιότητα της ψαλτικής και σημείωσε ότι ο ψάλτης πρέπει μεν να ψάλλει ωραία και σωστά και να αναπαύει τον κόσμο αλλά να μην είναι απορριπτέος από τον Θεό.

Στη συνέχεια ο Γέροντας αναφέρθηκε και στην κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεϊτη που κοιμήθηκε εν Κυρίω στην Αριζόνα, μιλώντας για τον Αγιορείτη Μοναχό που μετέτρεψε την έρημο σε πνευματικό σημείο αναφοράς στην Αμερική λέγοντας ότι αυτός ο Γέροντας είχε κάτι ιδιαίτερο και ευωδίαζε ολόκληρος κάθε φορά που τον συναντούσαν.

Παρακολουθήστε επίσης στιγμές από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παλλάς.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων