28/08/2019 29/08/2019 Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης Σήμερα Τετάρτη 15/28 Αυγούστου εορτάζεται σε ολόκληρο το Άγιον Όρος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ιδιαιτέρως στο Πρωτάτο, στη Μονή Ιβήρων που είναι και η κύρια πανήγυρις της Μονής αλλά και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που όπως αναφέρει η παράδοση το Καθολικό της Μονής μέχρι και το 10ο αιώνα ήταν αφιερωμένο...
28 Αυγούστου, 2019 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2019 - 11:23

Την τιμητική του έχει ο «Θρόνος» της Παναγίας

Διαδώστε:
Την τιμητική του έχει ο «Θρόνος» της Παναγίας

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Σήμερα Τετάρτη 15/28 Αυγούστου εορτάζεται σε ολόκληρο το Άγιον Όρος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ιδιαιτέρως στο Πρωτάτο, στη Μονή Ιβήρων που είναι και η κύρια πανήγυρις της Μονής αλλά και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που όπως αναφέρει η παράδοση το Καθολικό της Μονής μέχρι και το 10ο αιώνα ήταν αφιερωμένο στην κοίμηση της Παναγίας μας.

Ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης († 14/27 Φεβρουαρίου 1998) έλεγε για τη Μονή Βατοπαιδίου: «Παναγία μου, εάν το Άγιον Όρος είναι το περιβόλι σου· το Βατοπαίδι, είναι ο Θρόνος σου».

Η Θεία Λειτουργία άρχισε σήμερα στις 7 το πρωί και προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας, ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντής ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Μονής Πετράκη· Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού, αρχιμ. Αλέξιος Γιαννιός καθώς  και πλήθος ιερομονάχων και ιεροδιακόνων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε τον συνώνυμό του μοναχό Αλέξιο ο οποίος έλκει μάλιστα την καταγωγή του αφού είναι Έλληνας δεύτερης γενεάς από την Ατλάντα της Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων