19/04/2020 19/04/2020 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, αρχιμ. Βαρθολομαίος, παραχώρησε συνέντευξη το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020,  στο My Radio 89,6 FM. “Θα βγούμε πιο δυναμωμένοι. Όταν στερείσαι κάτι το οποίο το έχεις και το θεωρείς δεδομένο και από κάποια στιγμή και μετά το αφήνεις στην άκρη και το στερηθείς όχι από μόνος...
19 Απριλίου, 2020 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2020 - 13:36

“Ο Χριστιανός είναι ένας πνευματικός αθλητής”

Διαδώστε:
“Ο Χριστιανός είναι ένας πνευματικός αθλητής”

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, αρχιμ. Βαρθολομαίος, παραχώρησε συνέντευξη το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020,  στο My Radio 89,6 FM. “Θα βγούμε πιο δυναμωμένοι. Όταν στερείσαι κάτι το οποίο το έχεις και το θεωρείς δεδομένο και από κάποια στιγμή και μετά το αφήνεις στην άκρη και το στερηθείς όχι από μόνος αλλά στο στερήσουν κάποιοι, δικαίως ή αδίκως, τότε το αναπολείς το αναζητάς και αυτή η αναζήτηση, έχοντας κοινό νου ανθρώπου ή τη θέρμη ενός συνειδητού χριστιανού, γίνεται με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος.

“Ο Χριστιανός είναι ένας αθλητής, ένας πνευματικός αθλητής, όπως ο αθλητής προπονείται συνεχώς για να είναι  έτοιμος στον αγώνα, έτσι και ο χριστιανός προπονείται συνεχώς για να είναι έτοιμος σε κάθε αγώνα και σε κάθε δυσκολία. Ο χρόνος της προπόνησης διαφέρει από την ώρα του αγώνα, η προπόνηση παίρνει ατελείωτες ώρες σε σχέση με τις στιγμές του αγώνα. Έτσι και ο χριστιανός ,με αυτή την προπόνηση, μαθαίνει να διαχειρίζεται τις κρίσιμες καταστάσεις και να βγαίνει νικητής” αναφέρει σε άλλο σημείο ο Καθηγούμενος της Μονής.

Δείτε το βίντεο με τη Συνέντευξη: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων