31/03/2023 31/03/2023 Ο μακαριστός Γέρων Εφραίμ, Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέου (Σεράι) στις Καρυές, σε μια πνευματική του ομιλία μιλά για τα Άγια Πάθη του Κυρίου, σχολιάζοντας τις ευαγγελικές περικοπές που αναγινώσκονται στις Ιερές ακολουθίες της Μ. Παρασκευής. Ο Γέροντας εξεδήμησε προς Κύριον τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 Μαρτίου 2023, μετά από πολυώδυνη ασθένεια. Η...
31 Μαρτίου, 2023 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 15:11

Ο Χριστός, η εσταυρωμένη αγάπη: Ομιλία του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ, Δικαίου της Σκήτης Αγίου Ανδρέο (AUDIO)

Διαδώστε:
Ο Χριστός, η εσταυρωμένη αγάπη: Ομιλία του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ, Δικαίου της Σκήτης Αγίου Ανδρέο (AUDIO)

Ο μακαριστός Γέρων Εφραίμ, Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέου (Σεράι) στις Καρυές, σε μια πνευματική του ομιλία μιλά για τα Άγια Πάθη του Κυρίου, σχολιάζοντας τις ευαγγελικές περικοπές που αναγινώσκονται στις Ιερές ακολουθίες της Μ. Παρασκευής.

Ο Γέροντας εξεδήμησε προς Κύριον τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 Μαρτίου 2023, μετά από πολυώδυνη ασθένεια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στον Άθωνα σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευή στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Προ ολίγου καιρού ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει με επίστολή του προς στα πνευματικά του παιδιά, ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, ο οποίος είχε κάνει μεταστάσεις. Από τις 23 Φεβρουαρίου 2023 είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Μακαριστός Γέρων υπήρξε ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου και αργότερα Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Ανδρέα, στο Σεράι του Αγίου Όρους, πνευματικό ανάστημα του του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας.

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων