11/08/2019 11/08/2019 Την  Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 11/08/2019,  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική. Τον κ υφυπουργό  υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες. Η μονοήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού είχε προσκυνηματικό χαρακτήρα, αφού άλλωστε συνηθίζει να επισκέπτεται τις εορταστικές ημέρες και όχι...
11 Αυγούστου, 2019 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2019 - 21:36

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: “Κιβωτός  πίστης, ελπίδας, σοφίας και αγάπης, το Βατοπαίδι.”

Διαδώστε:
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: “Κιβωτός  πίστης, ελπίδας, σοφίας και αγάπης, το Βατοπαίδι.”

Την  Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 11/08/2019,  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική.

Τον κ υφυπουργό  υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Η μονοήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού είχε προσκυνηματικό χαρακτήρα, αφού άλλωστε συνηθίζει να επισκέπτεται τις εορταστικές ημέρες και όχι μόνο  την Αθωνική Πολιτεία και κυρίως την Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου.

Ο κ. Οικονόμου προσκύνησε με ευλάβεια τα Ιερά Κειμήλια της Μονής και ιδιαιτέρως την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας που φυλάσσεται στο ιστορικό Μοναστήρι.

Ο Γέροντας Εφραίμ καλωσορίζοντας τον κ. Οικονόμου είπε:

“Σας υποδεχόμαστε σήμερα γιατί είστε άνθρωπος του Αγίου Όρους. Είστε άνθρωπος που ήρθατε πολλές φορές στο Άγιον Όρος. Αγαπάτε το Άγιον Όρος. Η Παναγία μερίμνησε ώστε να  υπηρετήσετε την Πατρίδα και να προσφέρετε μια μεγάλη διακονία σε μια περίοδο τόσο υποτονική. Προσευχόμεθα για σας, ώστε να αποδώσετε εις την διακονία που σας έχει τάξει η πρόνοια του Θεού. Γνωρίζετε την προσφορά του Αγίου Όρους και την παρουσία του και τον πόλεμο που υφίσταται το Άγιο Όρος.  Όμως εμείς προχωρούμε διότι πιστεύουμε ότι  Ηγουμένη του τόπου είναι η Παναγία , η οποία σας εκάλεσε σήμερα κι εσείς στη νέα σας διακονία ήρθατε για να πάρετε δύναμη από αυτήν διότι είναι πολυεύθηνος η διακονία την οποία παραλάβατε, ώστε να προχωρήσετε αποδίδοντες εις την Πατρίδα μας όσα της οφείλουμε”.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Εφραίμ δώρισε στον κ. Οικονόμου “ως τεκμήριο της παντοτινής αγάπης της Βατοπαιδινής αδελφότητας στο πρόσωπό του “, όπως είπε μια εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας σε ανάμνηση της επίσκεψής του.

Ο κ. Οικονόμου στην αντιφώνηση του τόνισε:

“Άγιοι Πατέρες  μπορώ να υποστηρίξω ότι βρίσκομαι στον ιερό αυτό  χώρο, όπου χάρη στις συχνές επισκέψεις επί αρκετά έτη, κατανοώ στο μέγεθος της ανθρώπινης μικρότητάς μου , την τελική αλλά απολύτως ουσιαστική προτροπή, του Οσίου Ιωάννη της Κλίμακος: ας προχωρήσουμε μέχρι την τελευταία βαθμίδα της αγάπης για να συναντήσουμε το Θεό, εφόσον η αγάπη είναι ο Θεός στον οποίο πρέπει ο ύμνος, στον οποίο ανήκει η δύναμη και το σθένος στον οποίον υπάρχει η αιτία κάθε καλού και υπήρχε και θα υπάρχει στους αιώνες.

Έχω τη δύναμη σήμερα να υποστηρίξω με τη δέουσα ταπεινότητα ότι αυτή  προτροπή και η ενδυνάμωσή της μέσω των προτροπών και των συμβουλών της δική σας  Άγιε Ηγούμενε και των μοναχών της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με έχει βοηθήσει να κατανοήσω και στο μέτρο των δυνάμεων μου να πετύχω την πνευματική μου θεώρηση με γνώμονα την δια του Χριστού υπακοή, το καθήκον και την προσφορά στους ανθρώπους.

Δίχως αυτήν την προσπάθεια και τις δικές σας οδηγίες και συμβουλές , θα μου ήταν δύσκολο να σταθώ ενώπιόν σας και να σας απευθύνω το λόγο, τον λόγο ο οποίος εκφράζει πίστη αλλά και υπόσχεση για πρόσθετη άσκηση για πρόσθετη υποστήριξη του έργου της Ιεράς Μονής ,που πρόκειται για την ανάδειξη  μιας κιβωτού  πίστης, ελπίδας, σοφίας και αγάπης”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την υποδοχή και τις ομιλίες του Γέροντα Εφραίμ και του υφυπουργού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων