31/08/2022 31/08/2022 Οικονομική βοήθεια στην Ιερά Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους θα παράσχει το βουλγαρικό κράτος μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.  «Λήφθηκε απόφαση για παροχή βοήθειας στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στο μοναστήρι μας στον Άθωνα, ύψους 3,5 εκατομμυρίων λέβα, στη Μονή Ζωγράφου. Μετά τη φωτιά στην ανατολική πτέρυγα, όλα παρέμειναν στο επίπεδο των προθέσεων», δήλωσε ο...
31 Αυγούστου, 2022 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 12:37

Οικονομική βοήθεια στην Ιερά Μονή Ζωγράφου από το βουλγαρικό κράτος

Διαδώστε:
Οικονομική βοήθεια στην Ιερά Μονή Ζωγράφου από το βουλγαρικό κράτος

Οικονομική βοήθεια στην Ιερά Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους θα παράσχει το βουλγαρικό κράτος μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

«Λήφθηκε απόφαση για παροχή βοήθειας στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στο μοναστήρι μας στον Άθωνα, ύψους 3,5 εκατομμυρίων λέβα, στη Μονή Ζωγράφου. Μετά τη φωτιά στην ανατολική πτέρυγα, όλα παρέμειναν στο επίπεδο των προθέσεων», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Βελισλάβ Μινέκοφ, τονίζοντας ότι πλέον αυτό αλλάζει.

«Ο Άγιος Παΐσιος ο Χιλανδαρινός εργάστηκε στη Μονή Χιλανδαρίου, αλλά η ιστορία του τελειώνει εδώ (σ.σ. στη Μονή Ζωγράφου)», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι βρέθηκε στο μοναστήρι το 1996 (όταν κάηκε) και ήταν τρομερό.

Πηγή: dobrotoliubie.com 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων