19/10/2019 19/10/2019 Καταφθάνουν στη Μονή Ξενοφώντος Αγιορείτες πατέρες, Αντιπρόσωποι, όλων των Ιερών Μονών της Αθωνικής πολιτειας, κελλιώτες, ευλαβείς προσκυνητές ενώ η προσέλευση για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου θα κορυφωθεί με την έλευση της ιεράς Επιστασίας και του Πρωτεπιστάτου Γερ. Συμεών Διονυσιάτου. Ας σημειωθεί, ότι η ΑΘ.Π. είναι ο κανονικός Επίσκοπος και πνευματικος Πατήρ του...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 18:29

Όλα έτοιμα για την υποδοχή του Οικ. Πατριάρχη στο ‘Αγιο Όρος

Διαδώστε:
Όλα έτοιμα για την υποδοχή του Οικ. Πατριάρχη στο ‘Αγιο Όρος

Καταφθάνουν στη Μονή Ξενοφώντος Αγιορείτες πατέρες, Αντιπρόσωποι, όλων των Ιερών Μονών της Αθωνικής πολιτειας, κελλιώτες, ευλαβείς προσκυνητές ενώ η προσέλευση για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου θα κορυφωθεί με την έλευση της ιεράς Επιστασίας και του Πρωτεπιστάτου Γερ. Συμεών Διονυσιάτου.

Ας σημειωθεί, ότι η ΑΘ.Π. είναι ο κανονικός Επίσκοπος και πνευματικος Πατήρ του Αγίου Όρους στο όνομα του οποίου τελούνται όλες οι ακολουθίες του Αγίου Όρους.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών έχει στηθεί στην αυλή της Μονής «Γιγαντοοθόνη» για την κάλυψη των αναγκών και την δυνατότητα να έχουν οπτική επαφή όλοι με τα τελούμενα εντός του καθολικού.

Στη Μονή φτάνουν επίσης πολιτικοί, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και Καθηγούμενοι Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Στην ακολουθία του Εσπερινού που ξεκίνησε, σύμφωνα με το αγιορείτικο λειτουργικό πρόγραμμα, χοροστατεί ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και ψάλλουν ο Βατοπαιδινός χορός και αριστερά χορός άλλων αγιορειτών Πατέρων.

Έφθασε και ο νέος ο διοικητής του Αγίου όρους, κ. Μαρτίνος.

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων