15/12/2021 15/12/2021 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες του 11ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας με θέμα: «Το Άγιον Όρος στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης», το οποίο διοργανώθηκε από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Αγιορειτικής Εστίας για το τρέχον επετειακό...
15 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2021 - 10:22

Ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Αγιορειτικής Εστίας

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Αγιορειτικής Εστίας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες του 11ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας με θέμα: «Το Άγιον Όρος στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης», το οποίο διοργανώθηκε από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Αγιορειτικής Εστίας για το τρέχον επετειακό έτος εορτασμού των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Πρόκειται για την ετήσια επιστημονική συνάντηση του φορέα, η οποία υλοποιείται είτε με τη μορφή των επιστημονικών συνεδρίων είτε με τη μορφή των επιστημονικών εργαστηρίων, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάζονται εργασίες που αφορούν σε κάποια πτυχή της ιστορίας του Αγίου Όρους.

Το φετινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την μέθοδο της διαδικτυακής διεξαγωγής το τριήμερο 10-12 Δεκεμβρίου, λόγω των υγειονομικών περιορισμών του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, παρουσιάστηκαν από τους 23 συμμετέχοντες εισηγητές, ανακοινώσεις που εντάσσονταν σε ενότητες όπως Ιστορία – Δίκαιο, Αρχιτεκτονική, Πνευματικός Βίος-Αγιολογία, Τέχνη, ενώ κατατέθηκαν άγνωστες πτυχές του αγώνα των αγιορειτών πατέρων κατά τη διάρκεια των επαναστατικών χρόνων.

Το οπτικοακουστικό υλικό των ανακοινώσεων του συνεδρίου, θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της Αγιορειτικής Εστίας, ενώ η κυκλοφορία της έκδοσης των Πρακτικών προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων