17/10/2021 17/10/2021 «Ο Χριστός εστίν η ειρήνη ημών» Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, απευθυνόμενος στους πατέρες και τους προσκυνητές, κατά τη διάρκεια της Τράπεζας στη Μονή, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, αναφέρθηκε στην παρουσία των πειρασμών στη ζωή του μοναχού, αλλά και κάθε αγωνιζόμενου Χριστιανού, και στην αντιμετώπιση τους με την εν Θεώ...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 16:12

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Τράπεζα της Μονής

Διαδώστε:
Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Τράπεζα της Μονής

«Ο Χριστός εστίν η ειρήνη ημών»

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, απευθυνόμενος στους πατέρες και τους προσκυνητές, κατά τη διάρκεια της Τράπεζας στη Μονή, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, αναφέρθηκε στην παρουσία των πειρασμών στη ζωή του μοναχού, αλλά και κάθε αγωνιζόμενου Χριστιανού, και στην αντιμετώπιση τους με την εν Θεώ αίσθηση, την καθαρότητα της καρδίας και την εσωτερική συντριβή.

Ο Γέρων Εφραίμ τονίζει στον λόγο του προς τους πατέρες και τους προσκυνητές την αξία των δακρύων στην πνευματική ζωή, δακρύων όχι συναισθηματικών, αλλά δακρύων μετανοίας. Απαραίτητη όμως για την αντιμετώπιση των πειρασμών είναι η ειρήνη, η οποία δεν έχει σχέση με την ψυχολογική ηρεμία του ανθρώπου, αλλά ειρήνη είναι η παρουσία του Χριστού εντός μας.

Ο αγωνιστής της Ορθοδόξου πνευματικότητας δεν φαντάζεται, αλλά βιώνει τα άνω. Δυστυχώς σήμερα ο άνθρωπος είναι δέσμιος των επιγείων, είναι μπερδεμένος, ανασφαλής, μελαγχολικοί και απελπισμένοι, ο Χριστιανός όμως καλείται να δείξει ότι το αληθινό νόημα στη ζωή του ανθρώπου είναι ο Χριστός, ο Οποίος είναι παρών, για αυτό και η Εκκλησία μας καλεί να βιώσουμε την παρουσία του Χριστού εντός μας.

Τέλος, ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στην παρουσία του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και των Επισκόπων Αμαθούντος Νικολάου και Λήδρας Επιφανίου και των Ηγουμένων εκ της Μητροπόλεως Λεμεσού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, με αφορμή την ανακομιδή των Λειψάνων του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 12 έτη μετά την κοίμηση του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων