18/11/2023 18/11/2023  “Για την ιδιαίτερη ευλογία που είναι παρούσα η τιμιωτάτη και αγιασμένη τίμια κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αυτί”, μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ κατά την τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου προς ξημέρωμα Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2023, ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 15:01

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

 “Για την ιδιαίτερη ευλογία που είναι παρούσα η τιμιωτάτη και αγιασμένη τίμια κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αυτί”, μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ κατά την τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου προς ξημέρωμα Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2023, ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

Αποστολή ope.gr

“Είναι μια ιδιαίτερη ευλογία που είναι παρούσα η τιμιωτάτη και αγιασμένη τίμια κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με το άφθαρτο αυτί που είναι εν μέσω ημών και μάλιστα αυτή την φριχτή στιγμή προσφέρουμε όλοι μαζί την αναίμακτο θυσία και μεσούσης της νυκτός.

Ξέρετε οι βυζαντινοί έλεγαν ότι, οι δαίμονες παίρνουν μεγάλη δύναμη γύρω στα μεσάνυχτα γι’ αυτό και υπάρχει στο Άγιο Όρος το τυπικό να προσφέρεται η Θεία Λειτουργία τα μεσάνυχτα, για να καταστέλλεται με αυτόν τον τρόπο η κακουργία των δαιμόνων που με κακουργία πολεμούν τους ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτές τις νυχτερινές στιγμές έχουμε όλοι πείρα πόσο οι άνθρωποι επηρεάζονται από τους δαίμονες και υποπίπτουν σε μεγάλα και θανάσιμα λάθη.

Οι άγιοι πατέρες είπαν όσο γευόμεθα την αμαρτία τόσο και αποκτά ισχύ πάνω μας ο δαίμονας. Γι’ αυτό και τα τίμια λείψανα είναι τα μέσα τα οποία χτυπούνε τους δαίμονες”, είπε μεταξύ άλλων κατά το κήρυγμά του ο Γέροντας Εφραίμ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων