19/08/2023 19/08/2023 Πνευματικό λόγο απηύθυνε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ από το Μετόχι της Ιεράς Μονής στο Πόρτο Λάγος, όπου προεξήρχε των Ακολουθιών για τον εορτασμό της Μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στους πιστούς που προσήλθαν φέτος στην Μονή από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του Εξωτερικού. “Η Παναγία είναι...
19 Αυγούστου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 16:41

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στο Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος: Η Παναγία είναι το αποκούμπι όλων μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στο Βατοπαιδινό Μετόχι στο Πόρτο Λάγος: Η Παναγία είναι το αποκούμπι όλων μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνευματικό λόγο απηύθυνε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ από το Μετόχι της Ιεράς Μονής στο Πόρτο Λάγος, όπου προεξήρχε των Ακολουθιών για τον εορτασμό της Μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στους πιστούς που προσήλθαν φέτος στην Μονή από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του Εξωτερικού.

Η Παναγία είναι το αποκούμπι όλων μας, ακόμα και εκείνων που δεν έχουν πίστη. Αυθόρμητα στις δυσκολίες και στα προβλήματα επικαλούμαστε την Παναγία” είπε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου μίλησε επίσης για τη ζωή των Αγιορειτών Μοναχών που “έχουν την ευλογία να μένουν στο Περιβόλι Της, όπου η παρουσία της είναι έντονη”.

Μίλησε επίσης  για τα προβλήματα που βαρύνουν τον άνθρωπο τη σημερινή εποχή και τη σημασία του Μυστηρίου της Εξομολόγησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων