30/03/2024 02/04/2024 Ήταν 30 Μαρτίου του 2012 όταν ο Γέροντας Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, αποφυλακιζόταν από τις φυλακές του Κορυδαλλού, μετά από 3 μήνες άδικης κράτησής του, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο μερικά χρόνια μετά, το οποίο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των ανταλλαγών. Στις φυλακές Κορυδαλλού είχαν γραφτεί καινούριες σελίδες στην...
30 Μαρτίου, 2024 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 22:35

Όταν ο Γέροντας Εφραίμ αποφυλακίστηκε την ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Όταν ο Γέροντας Εφραίμ αποφυλακίστηκε την ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν 30 Μαρτίου του 2012 όταν ο Γέροντας Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, αποφυλακιζόταν από τις φυλακές του Κορυδαλλού, μετά από 3 μήνες άδικης κράτησής του, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο μερικά χρόνια μετά, το οποίο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των ανταλλαγών.

Στις φυλακές Κορυδαλλού είχαν γραφτεί καινούριες σελίδες στην ιστορία της Εκκλησίας και στην ιστορία βεβαίως της Ορθόδοξης Ελλάδας, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά ένας αγιορείτης ηγούμενος, πνευματικός πατέρας πλειάδας μοναχών και λαϊκών, παραμονή Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου 2011, είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Το βίντεο που ακολουθεί δεν προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση, αφού τα δικαστήρια αποφάσισαν τελεσίδικα για την αθώωση του ίδιου αλλά και όσων ήταν κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Θυμίζει όμως ότι η Εκκλησία μας πάντα περνάει δοκιμασίες από τις οποίες προσπαθούμε πάντα με τη βοήθεια της Παναγίας να βγούμε πιο δυνατοί.

Δείτε το βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων