06/10/2022 07/10/2022 Την προσεχή Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Στις 6:00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθεί Προϋπάντηση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Την ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο κλήρος...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 1:07

Παναγία Γερόντισσα: Από την Ι.Μ. Παντοκράτορος στον πολιούχο Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Παναγία Γερόντισσα: Από την Ι.Μ. Παντοκράτορος στον πολιούχο Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Την προσεχή Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στις 6:00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθεί Προϋπάντηση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Την ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο κλήρος και λαός και θα πραγματοποιηθεί Δέηση. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του πολιούχου αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεσθούν, η επίσημη Δοξολογία, οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς την Παναγία «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ» και ιερά Αγρυπνία.

Ήδη, το αναλυτικό πρόγραμμα και των λοιπών εκδηλώσεων, οι οποίες εφέτος έχουν ειδικά αφιερωθεί στην επέτειο συμπλήρωσεως εκατό (100) ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, έχει αναρτηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και καθημερινά, από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, έχει προγραμματισθεί και πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων και άλλων ευκαιριών.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων