26/02/2024 27/02/2024 Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη τελείται ο πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Κατά την εορτή του Οσίου Εφραίμ άγει τα ονομαστήρια του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης...
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 0:51

Πανηγυρική Αγρυπνία του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Πανηγυρική Αγρυπνία του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη τελείται ο πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Κατά την εορτή του Οσίου Εφραίμ άγει τα ονομαστήρια του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. 

Μετά την λητή ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, κατά το οποίο ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη. Μίλησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος ο οποίος ευχήθηκε στον Γέροντα Εφραίμ, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης, καθώς και Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, κ. Απόστολος Νικολαΐδης.

Πλήθος προσκυνητών βρίσκεται στη Μονή Βατοπαιδίου για την πανήγυρη. Αυτή την ώρα τελείται η Ιερά Αγρυπνία και αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Τους ύμνους αποδίδουν στον δεξιό χορό ο Πρωτοψάλτης κ.Γεώργιος Κωνσταντίνου πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς Πατέρες και στο αριστερό αναλόγιο ψάλλει η Βατοπαιδινή αδελφότητα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων