05/06/2019 05/06/2019 Στις 5 Ιουνίου 2019  με την παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε ο εσπερινός επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο Μετόχι της Αναλήψεως, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στον Βύρωνα Αττικής. Στον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό, προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτης  Ελισαίος, πλαισιούμενος από τόν...
05 Ιουνίου, 2019 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2019 - 21:41

Πανηγυρίζει το Σιμωνοπετρίτικο μετόχι Αναλήψεως Βύρωνος

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει το Σιμωνοπετρίτικο μετόχι Αναλήψεως Βύρωνος

Στις 5 Ιουνίου 2019  με την παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε ο εσπερινός επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο Μετόχι της Αναλήψεως, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στον Βύρωνα Αττικής.

Στον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό, προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτης  Ελισαίος, πλαισιούμενος από τόν Οικονόμο του Μετοχίου ιερομόναχο Μύρωνα Σιμωνοπετρίτη, άλλους πατέρες της Μονής και λοιπούς κληρικούς, και έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως στον προαύλειο χώρο του Μετοχίου καθώς και η ευλόγηση της αρτοκλασίας.

Στην ομιλία του ο Γέροντας Ελισαίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η Ανάληψη του Κυρίου σηματοδοτεί την καινούργια γέννηση του ανθρώπου. Στο βάθος όλοι πρέπει να αναζητούμε την τελείωση για να βρούμε ανάπαυση στο δρόμο του Θεού. Ο Χριστός με την Ανάληψή του δεν μας εγκαταλείπει, αλλά μας υπόσχεται ότι θα επιστρέψει κοντά μας. Ας είμαστε και εμείς κάθε στιγμή κοντά του. Διότι αυτός μας συμπαραστέκεται σε όλες τις δυσκολίες τις ανθρώπινες”.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 θα  τελεσθεί  ο Όρθρος καί η Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο μοναχικό τυπικό  και το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός.

Στις ιερές ακολουθίες το αναλόγιο κόσμησε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Αθανάσιος Βουρλής και η χορωδία του Μετοχίου.

Ρεπορτάζ: Αγγελική Αναγνώστου/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων