12/09/2021 12/09/2021 Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λαμβάνει χώρα η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, η οποία εκκινεί κάθε χρονιά με την τέλεση της πολυώρου και εξόχως κατανυκτικής Ιεράς αγρυπνίας στο Καθολικό της Ιεράς αγιορείτικης Μονής. Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, πραγματοποιήθηκε μετά την Θ’ ώρα, η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021 - 23:14

Πανηγυρικός Εσπερινός της Τιμίας Ζώνης στη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Τιμίας Ζώνης στη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λαμβάνει χώρα η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, η οποία εκκινεί κάθε χρονιά με την τέλεση της πολυώρου και εξόχως κατανυκτικής Ιεράς αγρυπνίας στο Καθολικό της Ιεράς αγιορείτικης Μονής.

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, πραγματοποιήθηκε μετά την Θ’ ώρα, η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα Αρχιμ. π. Τύχωνος, όπου ο Γέροντας έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα.

Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Ο Γέροντας Τύχων μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, θα προεξάρχει των πανηγυρικών Ιερών Ακολουθιών.

Μετά το πέρας της υποδοχής του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα, η Τίμια Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία από τον Γέροντα Τύχωνα, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο μικρός Εσπερινός και ακολούθησε η Τράπεζα.

Αργότερα, εκκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και ακολούθησε η ολονύχτια Αγρυπνία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων