25/07/2022 25/07/2022 Αποστόλη Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr   Η μνήμη του Αγίου του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και Κουτλουμουσιανού εορτάστηκε στην Ιερά Μονή η οποία ενέγραψε στο μοναχολόγιό της τον Άγιο Παϊσιο και η συγκίνηση ήταν διάχυτη για όσους συμμετείχαν στην Ιερή Ακολουθία. Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος,...
25 Ιουλίου, 2022 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2022 - 23:02

Για τον άγιο Παΐσιο

Διαδώστε:
Για τον  άγιο  Παΐσιο
  • Αποστόλη Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

 

Η μνήμη του Αγίου του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και Κουτλουμουσιανού εορτάστηκε στην Ιερά Μονή η οποία ενέγραψε στο μοναχολόγιό της τον Άγιο Παϊσιο και η συγκίνηση ήταν διάχυτη για όσους συμμετείχαν στην Ιερή Ακολουθία.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο της Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντα Νικόλαο και Αγιορείτες πατέρες.

Στο δεξιό αναλόγιο έψαλλαν πατέρες από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και στον αριστερό χορό πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησε τράπεζα και το αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής.

Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ήταν το Μοναστήρι που ενέγραψε τον π. Παΐσιο στο μοναχολογιό της, διδοντάς του το αγιασμένο κελί της Παναγούδας στη Κουτλουμουσιανή Σκήτη.

Πρόκειται για την Αγιορειτική Μονή που συνδέθηκε άρρηκτα με τον όσιο Παΐσιο καθώς χιλιάδες πιστοί δέχτηκαν τη φιλοξενία των Κουτλουμουσιανών πατέρων στο πέρασμά τους για τη Παναγούδα αλλά και συναντούσαν τον Όσιο στις πανηγύρεις και αγρυπνίες της Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων