24/07/2022 24/07/2022 Άγιον Όρος-Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και αγιορειτικής λαμπρότητος τιμάται αυτήν την ώρα με ιερά αγρυπνία η μνήμη του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου και Κουτλουμουσιανού.  Της ιεράς πανηγύρεως προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντα Νικόλαο και Αγιορείτες πατέρες. Στο δεξιό αναλόγιο ψάλλουν οι πατέρες της...
24 Ιουλίου, 2022 - 23:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2022 - 23:06

Πανήγυρις του Οσίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου

Διαδώστε:
Πανήγυρις του Οσίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου

Άγιον Όρος-Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και αγιορειτικής λαμπρότητος τιμάται αυτήν την ώρα με ιερά αγρυπνία η μνήμη του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου και Κουτλουμουσιανού. 

Της ιεράς πανηγύρεως προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντα Νικόλαο και Αγιορείτες πατέρες.

Στο δεξιό αναλόγιο ψάλλουν οι πατέρες της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και στον αριστερό χορό Κουτλουμουσιανοί Πατέρες.

Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ήταν το Μοναστήρι  που ενέγραψε τον π. Παΐσιο στο μοναχολογιό της, διδοντάς του το αγιασμένο κελί της Παναγούδας στη Κουτλουμουσιανή Σκήτη. 

Πρόκειται για την Αγιορειτική Μονή που συνδέθηκε άρρηκτα με τον όσιο Παΐσιο καθώς χιλιάδες πιστοί δέχτηκαν τη φιλοξενία των Κουτλουμουσιανών πατέρων στο πέρασμά τους για τη Παναγούδα αλλά και συναντούσαν τον Όσιο στις πανηγύρεις και αγρυπνίες της Μονής.

Η πανήγυρη θα κορυφωθεί αύριο το πρωί με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων