03/06/2019 03/06/2019 Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου Πόσες φορές γράφουμε στον Γέροντα τους λογισμούς μας! Αυτό σημαίνει ότι ασχοληθήκαμε με τους λογισμούς, οπότε δεν είναι καθαρή η καρδιά μας. Τι να μας κάνει τότε ο Γέροντας; Ο Θεός δεν δίνει έτσι καρποφορία. Βεβαίως, προσβλέπει στην εξομολόγησή μας σαν μια διάθεση να γίνουμε καθαροί. Αν όμως θέλουμε πραγματικά τον καθαρισμό...
03 Ιουνίου, 2019 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2019 - 11:51

Πότε ειναι καθαρή η καρδιά μας

Διαδώστε:
Πότε ειναι καθαρή η καρδιά μας

Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Πόσες φορές γράφουμε στον Γέροντα τους λογισμούς μας! Αυτό σημαίνει ότι ασχοληθήκαμε με τους λογισμούς, οπότε δεν είναι καθαρή η καρδιά μας. Τι να μας κάνει τότε ο Γέροντας; Ο Θεός δεν δίνει έτσι καρποφορία. Βεβαίως, προσβλέπει στην εξομολόγησή μας σαν μια διάθεση να γίνουμε καθαροί. Αν όμως θέλουμε πραγματικά τον καθαρισμό της καρδιάς μας, οφείλουμε να πάψωμε να ασχολούμαστε με οποιονδήποτε λογισμό.
Η ταπείνωση και όλες οι αρετές κατεβαίνουν από τον Θεό, όταν είναι καθαρή η καρδιά. Και πότε είναι καθαρή; Όταν δεν επιτρέπουμε να μπει λογισμός μέσα μας… Εάν όμως εμείς κάνουμε διακρίσεις λογισμών και μπερδευόμαστε και κουβεντιάζουμε μαζί τους, τότε δεν μπορούμε να είμαστε καθαροί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων