22/12/2021 22/12/2021 To πρόγραμμα των εόρτιων ακολουθιών της περιόδου των Χριστουγέννων ανακοινώνει το Ιερό Μετόχι Αναλήψεως της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στον Βύρωνα. Κατά το ερχόμενο άγιο Δωδεκαήμερο, λοιπόν, εκτός από τις καθημερινές νυχθήμερες ιερές ακολουθίες, που θα τελούνται κατά το γνωστό ωράριο, θα τελεσθούν και οι ακόλουθες εόρτιες ακολουθίες και ιερές αγρυπνίες, αρχής γενομένης από σήμερα:...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 12:24

Πρόγραμμα εόρτιων ακολουθιών στο Σιμωνοπετρίτικο μετόχι Αναλήψεως στον Βύρωνα

Διαδώστε:
Πρόγραμμα εόρτιων ακολουθιών στο Σιμωνοπετρίτικο μετόχι Αναλήψεως στον Βύρωνα

To πρόγραμμα των εόρτιων ακολουθιών της περιόδου των Χριστουγέννων ανακοινώνει το Ιερό Μετόχι Αναλήψεως της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στον Βύρωνα.

Κατά το ερχόμενο άγιο Δωδεκαήμερο, λοιπόν, εκτός από τις καθημερινές νυχθήμερες ιερές ακολουθίες, που θα τελούνται κατά το γνωστό ωράριο, θα τελεσθούν και οι ακόλουθες εόρτιες ακολουθίες και ιερές αγρυπνίες, αρχής γενομένης από σήμερα:

1. 22 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 μ.μ: Το άγιον Ευχέλαιον

2. 24 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 π.μ.: Οι μεγάλες Ώρες και η θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.

3. 24 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 μ.μ.: Η πανηγυρική αγρυπνία των Χριστουγέννων

4. 27 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, και και ώρα 20.00 μ.μ.: Επί τη μνήμη (28.Δεκ.) του Οσίου Κτίτορος και προστάτου της Μονής, Σίμωνος του Μυροβλύτου, θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία.

5. 31 Δεκεμβρίου (παραμονή πρωτοχρονιάς), Παρασκευή εσπέρας και ώρα 20.00 μ.μ.: Επί τη μνήμη (1η Ιαν.) του αγίου Βασιλείου θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία.

Για την πιο άνετη και ασφαλέστερη, υγειονομικά, συμμετοχή των πιστών θα διατεθεί και η μεγάλη αίθουσα του αρχονταρικιού, όπου γίνεται προσπάθεια εγκατάστασης, εκτός του ήχου, και μετάδοσης
εικόνας των ακολουθιών εκ του ναού.

Εκ του Μετοχίου, η αδελφότητα εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλους. «Έτη πολλά και ευλογημένα!»

Πρόγραμμα εορτών Χριστουγέννων Ι.Μ. Αναλήψεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων