02/05/2020 03/05/2020 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό. Από την Αυστραλία, την Αμερική, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αφρική ιερείς και λαϊκοί άκουσαν τον πνευματικό λόγο του Γέροντα και του απηύθυναν ερωτήσεις. Ο γέροντας Εφραίμ στην διαδικτυακή αυτή σύναξη, μίλησε για τους Αγίους, την εν Χριστώ ζωή και...
02 Μαΐου, 2020 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2020 - 0:13

Ψηφιακό Αρχονταρίκι: “Η ανάσταση του Χριστού δεν έγινε μια φορά και τελείωσε”

Διαδώστε:
Ψηφιακό Αρχονταρίκι: “Η ανάσταση του Χριστού δεν έγινε μια φορά και τελείωσε”

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό.

Από την Αυστραλία, την Αμερική, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αφρική ιερείς και λαϊκοί άκουσαν τον πνευματικό λόγο του Γέροντα και του απηύθυναν ερωτήσεις.

Ο γέροντας Εφραίμ στην διαδικτυακή αυτή σύναξη, μίλησε για τους Αγίους, την εν Χριστώ ζωή και για τους πειρασμούς που μας ξυπνούν στην ζωή μας, ενώ αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας που ξαναγεννά τον άνθρωπο.

“Η ανάσταση του Χριστού δεν έγινε μια φορά και τελείωσε” σημείωσε ο Γέροντας Εφραίμ, ενώ τόνισε ότι οι Άγιοι ήταν τα σημεία της Ανάστασης του Χριστού.

“Οι Άγιοι βιώνουν την αιωνιότητα και οι άνθρωποι που ακολουθούν τον Χριστό ζουν την αιωνιότητα” είπε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε και σε θαύματα Αγίων που όταν τα ακούει κανείς μοιάζουν σαν μύθος ενώ είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα.

Οι Άγιοι επαληθεύουν το Ευαγγέλιο είπε, επίσης ο Γέροντας ενώ θύμισε λόγια Αγίων όπως του Αγίου Πορφυρίου που έλεγε αν έχω το διορατικό χάρισμα δεν το έχω για την αξία μου αλλά για να βοηθώ τους ανθρώπους.

Επίσης αναφερόμενος στον Άγιο Ιάκωβο, θύμισε ότι ο Άγιος αυτός όταν λειτουργούσε, υπήρχαν τόσοι Άγγελοι παρόντες που ζητούσε συγγνώμη από  τους Αγγέλους  για να περάσει κατά τη Μεγάλη Είσοδο.

Στην διαδικτυακή αυτή συνάντηση του Γέροντα Εφραίμ με συμμετέχοντες από 18 χώρες και 120 πόλεις, που έφτασαν τα 4.000 άτομα ο καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου αναφέρθηκε και στον Γέροντά του, Ιωσήφ Βατοπαιδινό, ο οποίος υπήρξε ο αναμορφωτής της Ιεράς Μονής και ρίζα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Ολόκληρο το διαδικτυακό αρχονταρίκι θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα που έρχεται στο διαδικτυακό περιοδικό Πεμπτουσία και στο πρακτορείο Ορθοδοξία.

Το επόμενο ψηφιακό Αρχονταρίκι θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου για το οποίο θα ενημερωθείτε από τις σελίδες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων