07/01/2020 07/01/2020 Για άλλη μια φορά οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους πλημμύρισαν από τις προσευχές των Μοναχών κατά τη διάρκεια των Ιερών ακολουθιών το βράδυ των Χριστουγέννων. Όσοι βρέθηκαν στην Αθωνική Πολιτεία και γιόρτασαν την χαρμόσυνη στιγμή της γεννήσεως του Θεανθρώπου στα αγιορείτικα Μοναστήρια, αγαλλίασε η ψυχή τους αφού η κατάνυξη ήταν για τον καθένα χωριστά...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2020 - 20:26

Σε κλίμα ψυχικής αγαλλίασης τα Χριστούγεννα στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Σε κλίμα ψυχικής αγαλλίασης τα Χριστούγεννα στο Άγιο Όρος

Για άλλη μια φορά οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους πλημμύρισαν από τις προσευχές των Μοναχών κατά τη διάρκεια των Ιερών ακολουθιών το βράδυ των Χριστουγέννων.

Όσοι βρέθηκαν στην Αθωνική Πολιτεία και γιόρτασαν την χαρμόσυνη στιγμή της γεννήσεως του Θεανθρώπου στα αγιορείτικα Μοναστήρια, αγαλλίασε η ψυχή τους αφού η κατάνυξη ήταν για τον καθένα χωριστά ένα δώρο ψυχής.

Συγκινητικές στιγμές κατεγράφησαν σε ολόκληρη την Αθωνική Πολιτεία  αλλά και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, από όπου και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε, αφού το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης) τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η ολονύκτια αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το αγιορείτικο ημερολόγιο.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα με τη Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές Αγιορείτικες Μονές είχαν αποκλειστεί λόγω της κακοκαιρίας και οι δρόμοι είχαν κλείσει.

Παρά την κακοκαιρία, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη θαλασσοταραχή που απέτρεψαν πολλούς προσκυνητές από την παρουσία τους, οι γαλήνιες ψαλμωδίες των πατέρων κατάφεραν να ανάγουν τις ψυχές των παρευρισκομένων σε κλίμα ευλάβειας και κατανύξεως.

Φωτογραφικό υλικό : www.asceticexperience.com

Byzantine Chant recognized by UNESCO as part of Cultural Heritage of Humanity

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων