23/09/2019 23/09/2019 Πλήθος πιστών από την Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Δράμα , Σέρρρες, Αθήνα, Αμερική, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία παρευρέθηκαν σήμερα στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος, για να τιμήσουν την Παναγία την Παντάνασσα που εορτάζει αύριο στις 24 Σεπτεμβρίου. Σήμερα παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στο μετόχι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος,...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 20:49

Σε κλίμα συγκίνησης ο εσπερινός για την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
Σε κλίμα συγκίνησης ο εσπερινός για την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος

Πλήθος πιστών από την Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Δράμα , Σέρρρες, Αθήνα, Αμερική, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία παρευρέθηκαν σήμερα στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος, για να τιμήσουν την Παναγία την Παντάνασσα που εορτάζει αύριο στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στο μετόχι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, Βατοπαιδινών ιερομονάχων και ιερέων της περιοχής.

Πριν τον εσπερινό, σε πομπή οι ιερείς, ο διάκος και ο Γέροντας Εφραίμ κατευθύνθηκαν στο ναό της Παναγίας της Παντανάσσης όπου λιτανευτικώς μετέφεραν την ιερά εικόνα στον κεντρικό ναό του μετοχίου για να ξεκινήσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Αύριο το πρωί, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή της Παναγίας της Παντάνασσας, της οποίας την μνήμη εορτάζουμε.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Ακούστε την ομιλία του Καθηγουμένου της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ:

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων