14/06/2019 14/06/2019 Σήμερα Παρασκευή 14/1η Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου έλαβε χώρα η τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους. Η Διονυσιάτικη Επιστασία διαδέχτηκε την απερχόμενη Χιλανδαρινή σε μια λαμπρή αγιορείτικη τελετή που έχει ρίζες παλαιές. Τον Νέο Διονυσιάτη Πρωτεπιστάτη πλαισίωσαν οι αντιπρόσωποι των άλλων 3 Μονών σύμφωνα με την τάξη των ορισμένων τετράδων...
14 Ιουνίου, 2019 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2019 - 18:41

Η αλλαγή Ιεράς Επιστασίας στο Άγιο Όρος- Η Αγιορείτικη τελετή που έχει παλαιές ρίζες- Πλούσιο Φωτογραφικό υλικό

Διαδώστε:
Η αλλαγή Ιεράς Επιστασίας στο Άγιο Όρος- Η Αγιορείτικη τελετή που έχει παλαιές ρίζες- Πλούσιο Φωτογραφικό υλικό

Σήμερα Παρασκευή 14/1η Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου έλαβε χώρα η τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους. Η Διονυσιάτικη Επιστασία διαδέχτηκε την απερχόμενη Χιλανδαρινή σε μια λαμπρή αγιορείτικη τελετή που έχει ρίζες παλαιές. Τον Νέο Διονυσιάτη Πρωτεπιστάτη πλαισίωσαν οι αντιπρόσωποι των άλλων 3 Μονών σύμφωνα με την τάξη των ορισμένων τετράδων από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους.

 

Στο ‘Αγιον Όρος βρέθηκαν ο κ. Μιλτιάδης Πουρσανίδης, από την  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ο αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος. ο .κ. Πασαδης Νικόλαος, διοικητής περιφέρειας 2ου λιμενικού σώματος, ο κ. Παναγιωτίδης Χρήστος, ανθυποπλοίαρχος, διοικητής α λιμενικού τμήματος Ουρανουπόλεως, ο Λιμενάρχης του Αγίου Όρους κ. Μιχάλης Τσαρίδης και ο κ. Γεώργιος Τσάμης, επιπυραγός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αγίου Όρους. Επίσης, παρευρέθηκαν οι κ. Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Δήμτσας, Διοικητής Αγ. Όρους, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Βουλευτής Θεσσαλονίκης Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Επίσης, ο Γέρων Συμεών Διονυσιάτης Πρωτεπιστάτης, ο Γέρων Μοναχός Ευθύμιος Ζωγραφίτης, ο Γέρων Μακάριος Ιερομόναχος, και ο Μοναχός Εφραίμ Κωνσταμονίτης.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της αλλαγής της Επιστασίας με την παράδοση της ράβδου και των διασήμων από τον Εκπρόσωπο της Μέγιστης Λαύρας στον νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη.

Πρόκειται για την καθιερωμένη αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας, η οποία επαναλαμβάνεται κατ’ έτος για την έναρξη της νέας διοικητικής χρονιάς του ανώτερου διοικητικού οργάνου της Αθωνικής Πολιτείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων