31/03/2023 31/03/2023 Σήμερα αναμένεται να τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Εφραίμ της Σκήτης Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται στο  Άγιο Όρος. Ο Γέροντας εξεδήμησε προς Κύριον τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 Μαρτίου 2023, μετά από πολυώδυνη ασθένεια. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στον Άθωνα σήμερα το μεσημέρι στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα. Προ ολίγου καιρού ο ίδιος...
31 Μαρτίου, 2023 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 10:54

Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Εφραίμ, της Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Ανδρέα

Διαδώστε:
Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Εφραίμ, της Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Ανδρέα

Σήμερα αναμένεται να τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Εφραίμ της Σκήτης Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται στο  Άγιο Όρος.

Ο Γέροντας εξεδήμησε προς Κύριον τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 Μαρτίου 2023, μετά από πολυώδυνη ασθένεια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στον Άθωνα σήμερα το μεσημέρι στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Προ ολίγου καιρού ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει με επίστολή του προς στα πνευματικά του παιδιά, ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, ο οποίος είχε κάνει μεταστάσεις. Από τις 23 Φεβρουαρίου 2023 είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Μακαριστός Γέρων υπήρξε ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου και αργότερα Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Ανδρέα, στο Σεράι του Αγίου Όρους, πνευματικό ανάστημα του του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων