15/10/2021 15/10/2021 Μετά την μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, για πρώτη φορά ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός θα μιλήσει σε διαδικτυακή σύναξη, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στις 19:30 και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ψηφιακή μας πλατφόρμα www.pemptousia.tv ζωντανά, ενώ μετά το πέρας αυτής θα μπορείτε να τη βρείτε στο...
15 Οκτωβρίου, 2021 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2021 - 9:54

Σήμερα στις 19:30 η σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ

Διαδώστε:
Σήμερα στις 19:30 η σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ

Μετά την μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, για πρώτη φορά ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός θα μιλήσει σε διαδικτυακή σύναξη, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στις 19:30 και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ψηφιακή μας πλατφόρμα www.pemptousia.tv ζωντανά, ενώ μετά το πέρας αυτής θα μπορείτε να τη βρείτε στο on demand περιεχόμενο στην κατηγορία “Ψηφιακό αρχονταρίκι από τον Άθωνα”.

Τη διαδικτυακή σύναξη με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, και Ρουμάνους πιστούς οργανώνει το διαδικτυακό περιοδικό www.pemptousia.gr και τo τηλεοπτικό κανάλι του Πατριαρχείου Ρουμανίας TRINITAS TV και πραγματοποιείται με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Το θέμα της σύναξης έχει πολύ ενδιαφέρον για τους Ρουμάνους πιστούς, αφού είναι «Η πνευματική σχέση του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού με τον Γέροντα Διονύσιο Κολιτσιώτη» (Ρουμάνο μοναχό από την περιοχή Κολιτσού). Ο Ρουμανικής καταγωγής Γέροντας Διονύσιος πήγε στο Άγιον Όρος σε ηλικία 17 ετών, το 1926.

Η ομιλία του γέροντα Εφραίμ θα γίνει στα ελληνικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ρουμανικά τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας όσο και κατά τις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων