15/11/2020 16/11/2020 Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την Λιτανεία ιερών λειψάνων και εικόνων μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την απαλλαγή από την ασθένεια-μάστιγα της εποχής μας. Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, οι φετινοί εορτασμοί στην Αγιώνυμη Πολιτεία δεν...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 4:24

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Γονατιστά προσευχόμενοι για την απαλλαγή από την πανδημία

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Γονατιστά προσευχόμενοι για την απαλλαγή από την πανδημία

Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την Λιτανεία ιερών λειψάνων και εικόνων μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την απαλλαγή από την ασθένεια-μάστιγα της εποχής μας.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, οι φετινοί εορτασμοί στην Αγιώνυμη Πολιτεία δεν θυμίζουν τίποτα σε σχέση με άλλες χρονιές. Ωστόσο, η Ιερά Κοινότητα από τη πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας ενέτεινε τις προσευχές της για την απαλλαγή από τον κορωνοϊό με δεήσεις και ιερές λιτανείες.

Στο Πρωτάτο και στους ναούς σε όλο το Άγιον Όρος τελέστηκαν ιερές αγρυπνίες από το απόγευμα της Παρασκευής 13/11/2020 μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 14/11/2020, καθώς και παρακλήσεις και προσευχές για την απαλλαγή από την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, τηρώντας ταυτόχρονα σε κάθε μοναστήρι τις προβλεπόμενες υγειονομικές οδηγίες αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν λιτανίες των ιερών Λειψάνων και Εικόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιτανεία στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για απαλλαγή από τoν κορωνοϊό – (BINTEO)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων