12/02/2020 14/02/2020 Εορτάζει αύριο 13 Φεβουαρίου o Όσιος Συμεών Κτήτορας της Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Ο Όσιος Συμεών ήταν βασιλιάς των Σέρβων με το όνομα Στέφανος Α’ Νεμάνια (στις Βυζαντινές πηγές Νεεμάν) και πατέρας του Οσίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας (14 Ιανουαρίου). Το 1196 μ.Χ. παραιτήθηκε από τον θρόνο και αναχώρησε στο Άγιον Όρος, όπου μαζί με...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2020 - 7:23

Στην Ι.Μ. Χιλανδαρίου αναπαύεται ο εορτάζων, αύριο, Άγιος Συμεών

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Χιλανδαρίου αναπαύεται ο εορτάζων, αύριο, Άγιος Συμεών

Εορτάζει αύριο 13 Φεβουαρίου o Όσιος Συμεών Κτήτορας της Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Ο Όσιος Συμεών ήταν βασιλιάς των Σέρβων με το όνομα Στέφανος Α’ Νεμάνια (στις Βυζαντινές πηγές Νεεμάν) και πατέρας του Οσίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας (14 Ιανουαρίου). Το 1196 μ.Χ. παραιτήθηκε από τον θρόνο και αναχώρησε στο Άγιον Όρος, όπου μαζί με τον γιο του έκτισε τη Μονή Χιλανδαρίου.

Ο Όσιος Συμεών κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 1200 και το λείψανο του Αγίου μεταφέρθηκε στη Μονή Στουντένιτσα της Σερβίας από τον γιο του Αγίου Συμεών Άγιο Σάββα Α’ Αρχιεπίσκοπο Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων