25/06/2019 25/06/2019 Κατόπιν αιτήσεως των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γερόντας Εφραίμ απεδέχθη το αίτημα τους και μετέφερε την Τίμια Ζώνη αρχικά στο Λιμεναρχείο Πόρτου Λάγους όπου την υποδέχθηκε ο Υπολιμενάρχης κ.Κιλίτσης Απόστολος και τα στελέχη του λιμενικού σωματος. Την Αγία Ζώνη προσεκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Ακολουθώς η...
25 Ιουνίου, 2019 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2019 - 14:36

Στρατός και Σώματα Ασφαλείας προσκυνούν την Αγία Ζώνη

Διαδώστε:
Στρατός και Σώματα Ασφαλείας προσκυνούν την Αγία Ζώνη
Κατόπιν αιτήσεως των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γερόντας Εφραίμ απεδέχθη το αίτημα τους και μετέφερε την Τίμια Ζώνη αρχικά στο Λιμεναρχείο Πόρτου Λάγους όπου την υποδέχθηκε ο Υπολιμενάρχης κ.Κιλίτσης Απόστολος και τα στελέχη του λιμενικού σωματος.
Την Αγία Ζώνη προσεκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Ακολουθώς η Αγία Ζώνη μετεφέρθη στο Στρατόπεδο “Αποστολίδη” όπου εδρεύει το Δ’ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη και την υποδέχθηκε ο αντιστράτηγος Χαράλαμπός Λαλούσης  και τέθηκε σε προσκύνηση για τα στελέχη και τις οικογενειες τους.

 

 

Εν συνεχεία η Αγία Ζώνη επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου την υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Χρήστος Σταμπουλής. Εψάλη δέηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και ευλογήθηκαν τα στελέχη και οι παρευρισκόμενοι πιστοί.  Ο Γέροντας Εφραίμ ευχήθηκε η Αγία Ζώνη να είναι ασπίδα στο έργο και το καθήκον που επιτελούν και ανέφερε θαυμαστό γεγονός διαφυλάξεως αστυνομικού που τον έσωσε η Αγία Ζώνη. Ο Αστυνομικός Διευθυντής από την πλευρά του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της ελληνικής αστυνομίας.

Τελευταίος σταθμός για την Αγία Ζώνη ήταν το πυροσβεστικό σώμα Ξάνθης. Εκεί την υποδέχθηκε ο Πύραρχος Δαδούδης Κων/νος και τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος με τις οικογένειές τους. Ήχησε πανηγυρικά η καμπάνα του παρεκκλησίου των Τριών Παίδων εν καμινω, που είναι οι προστάτες του σώματος, ενώ εψάλη δέηση υπέρ υγείας των πυροσβεστών.

Ο Πύραρχος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ και ζήτησε την ευλογία της Παναγίας να διαφυλάττει τις ζωές και την περιουσία των ανθρώπων.

Σε ανάμνηση του περάσματος της Αγίας Ζώνης ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε μια εικόνα της Αγίας Ζώνης και βιβλίο με τα θαύματα της. Η Ιερά πομπή θα συνεχίσει για την Αλεξανδρούπολη και την Ιερά Μονή Ν. Μακρής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων