05/08/2022 05/08/2022 Μετά την κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βέροιας, ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός αναφέρθηκε στην χαρά της Αδελφότητας μέσα από την κουρά της νέας Μοναχής, ως ένα γεγονός σημαντικό όχι μόνο για την Μονή, αλλά για όλη την Εκκλησία. Όπως είπε ο γέροντας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μία νέα κοπέλα αφήνει τα του κόσμου...
05 Αυγούστου, 2022 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 12:30

Συγκίνησε η συγκλονιστική διήγηση του Γέροντα Εφραίμ για τον Άγιο Σωφρόνιο

Διαδώστε:
Συγκίνησε η συγκλονιστική διήγηση του Γέροντα Εφραίμ για τον Άγιο Σωφρόνιο

Μετά την κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βέροιας, ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός αναφέρθηκε στην χαρά της Αδελφότητας μέσα από την κουρά της νέας Μοναχής, ως ένα γεγονός σημαντικό όχι μόνο για την Μονή, αλλά για όλη την Εκκλησία.

Όπως είπε ο γέροντας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μία νέα κοπέλα αφήνει τα του κόσμου τούτου και έρχεται και ακολουθεί τον Χριστό, όχι γιατί είναι δυσαρεστημένη με τη ζωή της, αλλά γιατί επιλέγει και επιλέγεται από την χάρη του Θεού να αφιερώσει την ζωή της στον Χριστό.

Ο Γέρων Εφραίμ, με αφορμή την ονοματοδοσία της νέας Μοναχής, αναφέρθηκε στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, ο οποίος υπήρξε χαριτωμένος από τον Θεό, όπως έδειξε η οσιακή βιοτή του, και χαρακτηριζόταν από τον πόθο του για τον Χριστό.

Ο μοναχός που φεύγει από τον κόσμο αγαπάει περισσότερο τον κόσμο, καθώς ο μοναχός που θα βοηθήσει τον κόσμο, είναι ο μοναχός που δεν θέλει τον κόσμο, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός. Για αυτό η σωστή αγάπη είναι να αγαπήσει κανείς πρώτα τον Κύριο του και αν αγαπήσει τον Θεό εξ όλης της ψυχής του και εξ όλης της διανοίας, πρέπει να αγαπήσει χωρίς να το θέλει τον κόσμο.

Ο Γέρων Εφραίμ έκανε μια συγκινητική αναφορά σε θαυμαστά γεγονότα από την ζωή των συγχρόνων Οσίων που έζησαν, όπως ο Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ, που ζωή τους χαρακτηριζόταν από την χαρά του Θεού. Ο Μοναχός μέσα από την άσκηση ζει την κατάνυξη και το δάκρυ, που δεν είναι καρπός συναισθήματος, ή καρπός καταθλίψεως, η μελαγχολίας, αλλά καρπός θείου έρωτος και μέσω της υπακοής βιώνει το μυστήριο της ελευθερίας, και ο υπήκοος είναι ελεύθερος γιατί βιώνει τον Χριστό.

Ακούστε τη συγκινητική διήγηση του Γέροντα Εφραίμ και το πνευματικό μήνυμα για όσους αφήνουν τα εγκόσμια:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων