21/06/2019 21/06/2019 Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε χθες με τιμές αρχηγού κράτους η πόλη της Δράμας. Από το πρωί οι πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό αυτό θησαύρισμα , να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία. Το ιερό θησαύρισμα που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος...
21 Ιουνίου, 2019 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2019 - 13:06

Συγκινητικές στιγμές στη Δράμα- Οι πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας και ζητούν ευλογία

Διαδώστε:
Συγκινητικές στιγμές στη Δράμα- Οι πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας και ζητούν ευλογία

Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε χθες με τιμές αρχηγού κράτους η πόλη της Δράμας. Από το πρωί οι πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό αυτό θησαύρισμα , να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία.

Το ιερό θησαύρισμα που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στη πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Αγήματος της Φρουράς Δράμας, τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, του ιερού κλήρου και πλήθους ευσεβούς λαού. Ακολούθησε λιτάνευση μέχρι τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα εκτεθεί προς προσκύνηση η Τίμια Ζώνη.

Από τη πρώτη στιγμή ο ευσεβής λαός της Δράμας εκδήλωσε την ευλάβεια και το σεβασμό του στο πρόσωπο της Παναγίας και “πλημμύρισε” τον ιερό ναό για να προσκυνήσει και να προσευχηθεί ενώπιον του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ζώνης, ενώ από νωρίς οι πιστοί κατέκλυσαν την κεντρική Πλατεία της πόλης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η έλευση της Αγίας Ζώνης ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων τις προηγούμενες ημέρες, ενώ όλοι μετρούσαν αντίστροφα τις ημέρες και τις ώρες για την έλευση του ιερού θησαυρίσματος. Ο ανεκτίμητος πνευματικός θησαυρός, το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δράμας έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί έως αργά το βράδυ. Παρευρέθηκαν επίσης στην υποδοχή, από την πλευρά των επισήμων, οι: Σέρτης Αθανάσιος, Διευθυντής Αστυνομίας Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, πρ. Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Αραμπατζής Παναγιώτης, Αντισυνταγματάρχης-Διοικητής 165ΜΠΕΠ.

Τον Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας τονίζοντας τη σημασία της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, “Πόση χάρη έχει η Τίμια Ζώνη, το τιμαλφές αυτό κειμήλιο της αμωμήτου πίστεως μας;” επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και αναφέρθηκε σε ιστορικά θαυμαστά γεγονότα που επιτέλεσε η Αγία Ζώνη στα οποία έμειναν εκστατικοί ακόμη και οι μουσουλμάνοι. Στη μαρτυρική μας επαρχία που μαστίζεται από ασθένεια πνευματική και ψυχική η Αγία Ζώνη είναι αφορμή να λάβουμε δύναμη και να αναφέρουμε με πίστη τα αιτήματα μας στην Παναγία. Τέλος ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγουμενο που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του να προσκομίσει την Αγία ζώνη. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γένους προς τη Μονή Βατοπαιδίου διότι σε κάθε έργο φιλοπατρίας ενίσχυε και ευεργετούσε το γένος, από την Μεγάλη του Γένους Σχολή μέχρι τα συσσίτια και το έργο των ιερών μητροπόλεων σήμερα”.

Στην προσλαλιά του ο Γέροντας Εφραίμ τόνισε τη Χάρη της Αγίας ζώνης εις στη λύσιν της στειρότητας και την τεκνοποίηση και ευχήθηκε να γίνει το πρώτο και μεγάλο θαύμα σε όλους να φωτιστεί η ψυχή μας και να αγαπήσουμε τον Χριστό όπως είπε χαρακτηριστικά.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος- Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Παρακολουθήστε το βίντεο από την Υποδοχή της Αγίας Ζώνης:

 

Δείτε βίντεο από την αναμονή της υποδοχής της Αγίας Ζώνης στη Δράμα:

 

 

 

 

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα έγινε η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η μετάβαση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ακολουθεί Δοξολογία. Στις 8 το βράδυ θα τελεστεί ο Εσπερινός και Παράκλησις και από τις 22.00 έως τις 00.30 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργίας και ο Αγιασμός της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει Παράκληση και στις 9 το βράδυ Αγρυπνία.

Το Σάββατο, 22 του μηνός θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, 23 Ιουνίου θα τελεστεί Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10.30 έως τις 11.00 θα γίνει λιτάνευση της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση και αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης.

Συγκινητικές στιγμές στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, παρουσία της κ. Αθανασιάδου Ευανθίας, διευθύντριας του νοσηλευτικού προσωπικού, πολλών ιατρών, νοσηλευτών, νοσηλευομένων ασθενών και συνοδών.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια προσκύνησαν το θεομητορικό σέβασμα πάντες οι παρευρισκόμενοι.

Ακολούθησε περιφορά της Τιμίας ζώνης ανάμεσα στους ασθενείς, σε όλες τις κλινικές μονάδες, προκειμένου να προσκυνήσουν οι κατακεκλειμένοι. Να σημειώσουμε δε, ότι η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ευλόγησε και τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα χειρουργεία.

 

 

Κατάνυξη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Πρώτης Σερρών

Το πρωί έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Πρώτης Σερρών η υποδοχή και η προσκύνηση της Αγίας Ζώνης από τον Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, την Γερόντισσα Ανυσία και την Αδελφότητα της Μονής.

Η Τίμια Ζώνη εξήλθε σήμερα από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Το ιερό κειμήλιο μετέφερε ο Καθηγουμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ συνοδευόμενος απο Βατοπαιδινούς πατέρες.

Η Τίμια Ζώνη

Η Τιμία Ζώνη ή Τίμια Ζώνη ή Αγία Ζώνη της Θεοτόκου είναι ένα πανίερο χριστιανικό προσκύνημα που βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, εντός ασημένιας μεταγενέστερης θήκης, αποτελούμενη από τρία τεμάχια.

Αφιερώθηκε στη Μονή αυτή, σύμφωνα με τη παράδοση, το έτος 1101 από το Λάζαρο της Σερβίας.

Κατά την ιερή παράδοση την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την κοίμησή της και στη συνέχεια την ανάληψή της.

Θεωρείται πλέον πανίερο προσκύνημα εκ του γεγονότος ότι αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων