26/10/2021 26/10/2021 Για άλλη μια φορά η απήχηση του κόσμου που παρακολούθησε το διαδικτυακό αρχονταρίκι από τον Άθωνα με ομιλητή τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό, απόδειξε ότι το διαδίκτυο κάνει μεγάλη ιεραποστολή στην σύγχρονη εποχή. Κοινό που είχε ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα της zoom, για να διαλεχθεί με τον Γέροντα έμεινε πιστό για 2 ολόκληρες ώρες, χωρίς...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 17:07

Συγκινητική η απήχηση στο αρχονταρίκι από τον Άθωνα

Διαδώστε:
Συγκινητική η απήχηση στο αρχονταρίκι από τον Άθωνα

Για άλλη μια φορά η απήχηση του κόσμου που παρακολούθησε το διαδικτυακό αρχονταρίκι από τον Άθωνα με ομιλητή τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό, απόδειξε ότι το διαδίκτυο κάνει μεγάλη ιεραποστολή στην σύγχρονη εποχή.

Κοινό που είχε ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα της zoom, για να διαλεχθεί με τον Γέροντα έμεινε πιστό για 2 ολόκληρες ώρες, χωρίς να αποχωρήσει, κάνοντας ερωτήσεις στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, ενώ στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός αλλά και στην τηλεοπτική πλατφόρμα της Πεμπτουσίας, στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr), και στο Διαδικτυακό Περιοδικό Πεμπτουσία, συνδέθηκαν χρήστες από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Ρωσία, την Ρουμανία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Βουλγαρία, την Σερβία, την Ιρλανδία, την Αιθιοπία, την Ιαπωνία.

Το Αρχονταρίκι μεταδόθηκε σε πέντε γλώσσες.

Άλλωστε η εισαγωγή του Γέροντα ήταν αφιερωμένη στην ανακομιδή των λειψάνων του μακαριστού Γέροντός του, Ιωσήφ Βατοπαιδινού, η οποία τελέσθηκε στις 20 Οκτωβρίου και ο κόσμος διψούσε να ακούσει την εμπειρία του Γέροντα από την τόσο σημαντική στιγμή για την αδελφότητα και όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο του Γέροντα Ιωσήφ, εξάροντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τις διδαχές του Γέροντος .

Το διαδικτυακό αρχονταρίκι μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω αλλά και να το αναζητήσετε στο περιεχόμενο της πλατφόρμας μας στην κατηγορία Ψηφιακό αρχονταρίκι από τον Άθωνα στην ένδειξη εκπομπές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων