18/02/2019 20/02/2019 Μοναδικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας είχε πραγματοποιήσει το 2017 η βρετανική εφημερίδα Guardian. Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά το Άγιο Όρος είναι η πνευματική πρωτεύουσα του ορθόδοξου χριστιανισμού και αποτελείται από 20 μοναστήρια και περίπου 2.000 μοναχούς, όπως σημείωνε η βρετανική ειδησεογραφική εφημερίδα Guardian στο συγκλονιστικό της αφιέρωμα. «Ο τρόπος ζωής των μοναχών παραμένει ίδιος από τότε...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2019 - 12:28

Συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα στο Άγιο Όρος από μεγάλη Βρετανική εφημερίδα

Διαδώστε:
Συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα στο Άγιο Όρος από μεγάλη Βρετανική εφημερίδα

Μοναδικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας είχε πραγματοποιήσει το 2017 η βρετανική εφημερίδα Guardian. Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά το Άγιο Όρος είναι η πνευματική πρωτεύουσα του ορθόδοξου χριστιανισμού και αποτελείται από 20 μοναστήρια και περίπου 2.000 μοναχούς, όπως σημείωνε η βρετανική ειδησεογραφική εφημερίδα Guardian στο συγκλονιστικό της αφιέρωμα.

«Ο τρόπος ζωής των μοναχών παραμένει ίδιος από τότε που πρώτοι μοναχοί έφτασαν εδώ τον 9ο αιώνα» σημείωνε η βρετανική εφημερίδα και προσέθετε: «Ορισμένοι μοναχοί μένουν μέσα σε ένα μοναστήρι, ενώ άλλοι επιλέγουν την πλήρη απομόνωση».

«Για την πλειονότητα των μοναχών που μένουν σε κάποιο μοναστήρι, η προσευχή παίρνει τον περισσότερο από τον χρόνο τους. Ακόμη και όταν δουλεύουν ή τρώνε, προσεύχονται» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Guardian.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων