14/12/2022 14/12/2022 Συνάντηση με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, με αντικείμενο την αναβάθμιση της αντιπυρικής προστασίας της περιοχής της Αθωνικής Πολιτείας, είχε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, παρουσία του Γενικού...
14 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2022 - 21:41

Συνάντηση Μαρτίνου-Στυλιανίδη με θέμα την αντιπυρική προστασία του Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Συνάντηση Μαρτίνου-Στυλιανίδη με θέμα την αντιπυρική προστασία του Αγίου Όρους

Συνάντηση με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, με αντικείμενο την αναβάθμιση της αντιπυρικής προστασίας της περιοχής της Αθωνικής Πολιτείας, είχε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπογραμμίστηκε το υψηλό επίπεδο τρωτότητας του Αγίου Όρους σε δασικές πυρκαγιές και συζητήθηκε η ανάγκη για ολιστική αντιπυρική προστασία της περιοχής με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που αφορούν σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για την εκδήλωση πυρκαγιών, τα οποία θα καλύπτουν όλη την περιοχή του Αγίου Όρους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα αυτοψία στην περιοχή του Αγίου Όρους από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το έργο συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«Το Άγιον Όρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό παγκόσμιο μνημείο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομίας. Η προστασία του είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Όπως διαπιστώθηκε και το φετινό καλοκαίρι, το Άγιον Όρος αποτελεί παράλληλα μια περιοχή υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών. Στην σημερινή συνάντηση με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο συζητήσαμε λύσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας ολόκληρης της περιοχής και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δράσεις για την έγκαιρη προειδοποίηση στην περίπτωση εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. Προληπτικές δράσεις που θα ενισχύσουν την ικανότητα της άμεσης απόκρισης στα συμβάντα και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών γρήγορα και άμεσα. Οι διαδικασίες για την αντιπυρική θωράκιση θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής αυτοψίας στην περιοχή που θα πραγματοποιηθεί από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με το Άγιον Όρος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων